İYİ Parti'den ayrılacak mı? Yavuz Ağıralioğlu'ndan imalı yanıt

Ortak aday krizinin çözülmesiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı'na geri dönmesi sonrası istifa edeceği konuşulan İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Ağıralioğlu suskunluğunu bozdu.

GİRİŞ 16.03.2023 04:05 GÜNCELLEME 16.03.2023 09:46
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrıldıktan sonra dönme kararı almasının ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun partisinden istifa edeceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Ağıralioğlu, "Sağ ayağıma basamıyorum ama sol ayağıma yaslanarak yürüyorum. Bu durumdan rahatsızım" dedi.

"SOL AYAĞIMA YASLANARAK YÜRÜYORUM, BU DURUMDAN RAHATSIZIM"

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Ağıralioğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve Ağıralioğlu'nun sağ ayağında burkulma olduğu için "Sağ ayağıma basamıyorum ama sol ayağıma yaslanarak yürüyorum. Bu durumdan rahatsızım. En kısa zamanda sağımı tedavi edip güçlü şekilde ayağa kalkacağım" ifadelerini kullandığını aktardı.

Akşener'i ürkütecek kulis! Kritik isim istifanın eşiğinde, belli bir partiye gidecek...Akşener'i ürkütecek kulis! Kritik isim istifanın eşiğinde, belli bir partiye gidecek...

İşte Canova'nın Ağıralioğlu görüşmesine ilişkin aktardığı detaylar...

Kendisini aradım, öğrendim ki sağ ayağında bir burkulma olmuş. Geçmiş olsun dedim. 'Ne yapacaksınız?' diye sorduğumda esprili yanıt aldım. "Sağ ayağıma basamıyorum ama sol ayağıma yaslanarak yürüyorum. Bu durumdan rahatsızım. En kısa zamanda sağımı tedavi edip güçlü şekilde ayağa kalkacağım" dedi. Üstü kapalı olarak "Ne yapmayı düşünüyorsunuz?" soruma cevap verdi ve 'Sağ ayağıma basamadığım için mutsuzum' dedi. "Memleketin güçlü bir yürüyüşe ihtiyacı var" diye de ekledi.

İYİ Parti içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışılırken bu meseleye olumsuz yaklaşan, seçmende küskünlük yaratacağını söyleyen isimler arasındaydı Yavuz Ağıralioğlu. Başından beri söylemi değişmedi. "İktidarda eleştirdiğimiz unsurları biz yapmamalıyız" diyen bir isimdi.

'AK PARTİ'DEN TEKLİF GELDİ' İDDİASI

Gelinen son noktada masada yine bir dayatma olduğu görüşünde. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız görüşünde olan isimlerden biri. Parti içerisinde böyle düşünen birkaç isim daha olduğu söyleniyor. İstifa edecek mi? Ağıralioğlu'nun MHP'yle değil ama AK Parti ile temaslarda olduğu daha önce de yansıdı kulislere.

Şu sıralarda da AK Parti'den kendisine teklifler geldiği de konuşuluyor. Akşener ile yapacağı görüşme kararında etkili olacak gibi duruyor. Seçime ramak kala parti değişikliği bir takım olumsuz değerlendirmeleri beraberinde getirebilir kendisi için. Bu da bir risk tabii. Dolayısıyla gitmekten çok kalıp içeride mücadeleyi devam ettirir de deniliyor. Her iki seçenek de gündemde. Zaten 15 gün içerisinde adaylık listeleri sunulacak.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • Ömer Naci 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz çok kurnazdır ağzı iyi laf yapar gerisi masal
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bos karavana
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle ağır soyadı almış ki, uymamış bence hafife.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam partide kalır onu seviyoruz. Mücadele verir.
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz bey; seçimler yaklasiyor! Senin yerinde olsam, chp ye kapagi atarim. Secilecek bir yere. Mesa konyadan adaylik ve bir de bakanlik isterim chp den.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı