Tehlike büyük! Altılı masa yeni '15 Temmuz'ları hazırlıyor

Firari FETÖ'cülerin uzun zamandır muhalefeti gazlaması sonrası FETÖ'cüler tarafından sevinçle karşılanan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK vaatleri, '15 Temmuz darbe girişimi' gibi hainliklere zemin hazırlıyor.

Tehlike büyük! Altılı masa yeni '15 Temmuz'ları hazırlıyor
Tehlike büyük! Altılı masa yeni '15 Temmuz'ları hazırlıyor
GİRİŞ 16.03.2023 19:21 GÜNCELLEME 16.03.2023 19:21
Bu Habere 324 Yorum Yapılmış

    Haber7-Özel   

Türkiye Cumhuriyeti devleti, içinden temizlediği FETÖ'cü teröristlerin tekrar devlete sızma tehlikesiyle karşı karşıya. 15 Temmuz 2016 alçak darbe girişiminde 248 vatandaşımızı şehit eden, 2196 vatandaşımızı ise yaralayan, darbe girişimi gecesi Emniyet Müdürü Turgut Aslan'ın kafasına kurşun sıkan, kahraman Ömer Halis Demir'i şehit eden FETÖ'cü hainler, altılı masanın adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin açıklanmasıyla yeniden devletin can damarlarına sızmanın planını yapmaya başladı. Altılı masa paydaşları ise bugüne kadar yaptıkları açıklamalarla bu girişimi destekleyerek KHK'lılara geri dönüş sözleri verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı bir canlı yayında KHK ile görevden uzaklaştırılan FETÖ'cüler için tüm çalışmaların tamamlandığını seçimi kazanmaları durumunda 1 ay içerisinde FETÖ'cülerin göreve iade edileceğini açıklamasının ve bugün altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Az önce televizyonların olduğu yerde de söyledim. KHK'lıların tamamını göreve iade edeceğiz." cevabının ardından Altılı masa-FETÖ ilişkisi tekrar gündeme geldi.

KILIÇDAROĞLU: TAMAMI GÖREVE İADE EDİLECEK

Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık operasyonları ve sonrasındaki 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası devlete sızan ve tespit edilmelerinin ardından görevden alınan FETÖ'cülerin oylarını almak için uzun zamandır yoğun çaba sarf ediyor. Bulunduğu hemen hemen her platformda FETÖ'cülere göreve dönüş sözü veren Kılıçdaroğlu, bugün de aynı vaatte bulundu. Kılıçdaroğlu, bir kişinin kendisine sorduğu KHK sorusuna "KHK'lıların tamamını göreve iade edeceğiz." diyerek cevap verdi. 

SEZGİN TANRIKULU: BÜTÜN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Dün de CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir televizyon programında KHK'lıların kamudaki işlerine geri dönüşü için çalışmaların tamamlandığını ifade ederek "KHK ile ilgili olarak şunu söyleyeyim; CHP milletvekili olarak söylüyorum ki genel başkanımızın tüm konuşmalarına atıfla, tümünün haklarının ilk 1 ayda iade edileceği, kamuda görevlerine başlayacaklarını ve özlük haklarının iade edileceğini her ortamda söylüyoruz. Bu bir maddelik düzenlemedir aynı zamanda. Onun bütün hazırlıkları yapıldı şu anda." dedi.

Son günlerde yaşanan gelişmeler sonrası altılı masadaki isimlerin ve FETÖ'cülerin bugüne kadar birbirlerine yönelik söylemleri akıllara geldi. Muhalefet bloğu ve firari FETÖ'cüler bugüne kadar birçok kez birbirlerine gerek açıktan, gerekse gizli mesajlar gönderdi. FETÖ'cüler altılı masadaki ortaklarını överken, altılı masadan ise onlara türlü vaatler verildi. Yaşananlar sonrası 14 Mayıs'ta gerçekleşebilecek olası bir iktidar değişiminin ardından FETÖ'cü hainlerin görevlerine dönmesinin, bundan sonraki dönemlerde Türkiye'de yeni '15 Temmuz'lara zemin hazırlamasından endişe ediliyor. 


FETÖ'CÜLER ALTILI MASAYI BÖYLE GAZLADI

FETÖ'cülerin altılı masaya yönelik açıklamalarından bazıları şu şekilde sıralanıyor;

  • Hakan Şükür: Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim Sofrasına. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt edilmeyeceği 85 milyon insanımızın cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu, hayırlı ve yolunuz açık olsun
     
  • Hakan Şükür: Milleti yani hepinizi ilgilendiren, Millet ittifakının mutabakat metni özetini okuyun okutturun. Herkesin kendini ve istediklerini bulacağı önemli konular var. Birlikten kuvvet doğar diyerek, Milleti bir arada tutma çabasında olanları yürekten alkışlamak gerek.
     
  • Burak Çopur: Sevgili arkadaşlarım, dostlarım, takipçilerim!  Masaya baskıyı biz kurduk, masanın liderleri masayı birleştirdi ve masanın bacaklarını daha fazla sağlamlaştırdı. İyi Parti ve HDP’nin arasında normalleşmeyi de bizler gerçekleştireceğiz.  Bunu da başaracağız, hep birlikte!
     
  • Savaş Genç: Benim bulabildiğim son formül. Madem Kılıçdaroğlu’ndan vazgeçilmeyecek ve arkasında durulacak. O zaman yapılması gereken şey şu: Ekrem İmamoğlu’nu başkan yardımcısı olarak atayacak. Hatta belki de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı başkan yardımcısı olarak atayacak. Ve net bir şekilde meydan meydan onlarla gezecek.”
     
  • Adem Yavuz Arslan: 2023'te memlekete dönebilir miyiz acaba ?
     
  • Emre Uslu: Millet İttifakı'nın mutabakat metnine dair yorumum: Buna da şükür
     
  • Emre Uslu: Bir parti açıkça “iktidara gelince bütün KHK’lıları görevine iade edeceğiz” diyene kadar TC normalleşmeyecek, merkez sağ yerine oturmayacak. Bu yüzden “KHK’lılar görevdeyken bu ülke ALTIN ÇAĞINI YAŞADI, yeniden bir KALKINMA VE DEMOKRASİ için KHK’lılar göreve” diyecek parti lazım

ALTILI MASADAN KHK VAATLERİ

FETÖ'cülerin kendilerini gazlamasına altılı masa ortakları da sessiz kalmadı. Altılı masanın tüm liderleri farklı farklı tarihlerde KHK'lılara yönelik işe geri dönüş sözleri verdi.

Altılı masa ortaklarından yapılan KHK vaatlerinden bazıları şu şekilde sıralanıyor;

  • Daha önce kamudan atılan PKK yanlısı 1100 akademisyeni bir hafta içerisinde görevlerine iade edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını düzenlemek için gittiği Samsun’da “KHK’lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz” vaadinde bulundu.
     
  • KHK’lıların yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceklerini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İsimlerinin yer aldığı tüm listeleri de kamu kurum ve kuruluşlarının kayıtlarından sileceğiz.” dedi.
     
  • KHK'lıların özlük haklarının verilmesi için çalışma yaptıklarını kaydeden İyi Parti lideri Meral Akşener, “Bu insanlar açlığa mahkum edilmemeli” açıklamasında bulundu.
     
  • “KHK mağdurlarının feryâdı Arş-ı Alâ'ya ulaştı, sadece sağır taklidi yapanlar duymuyor” diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İktidarımızda, hakkı gasp edilenlerin tüm haklarını eksiksiz kendilerine iade edeceğiz” söyleminde bulundu.
     
  • Devletin tutumunu eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, KHK’lılara cüzamlı muamelesi yapıldığını iddia etti.
     
  • PKK'lı terörist için yas tutan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, olası bir iktidar değişiminde ilk yapılacak işlerden birinin KHK'lılarla helalleşmek ve haklarını iade etmek olduğunu söyledi. 
     
  • Koronavirüs salgınını bahane eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KHK'larla ihraç edilen sağlık görevlilerinin göreve geri çağrılmaları gerektiğini söyledi.
KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 324
  • Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sezgin ve diğerleriin hepsi Ermeni arkadaşlar.Bunlar Türk ve Din Düşmanları.Bunlar doğmamış çocuğu süngüyle öldüren canlı canlı yakan şeref yoksunu cani katiller.Bunlarin derdi ne Millet ne Devlet.Bunlarin gerçek yüzlerini goremeyen ahmak seçmen aptal seçmen okuyun araştırın sorgulayın mal mal kulaktan dolma laflarla iftiralarla yol yurumeyin.O yolum sonu uçurum...!!!
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    çok zor ama zillet kazanırsa KHK'lıları ,Fetöcüleri ,Pkk'lıları ,katilleri Salarlar Türkiye iç savaşa girer!..bu yüzden Halkımız Zillet ittifakına Oy varmez!.
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir allahın kulu demiyor abi bu sezgin tanrıkulu denilen adam pkk nın avukatı abd nin kodlu özel ajanı tescilli ajan ama ne işi var chp de diye kimse sormuyor abi nasıl ülkede yaşıyoruz biz
    Cevapla
  • doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    İhtilali fetöcüler yapamadı. Fetö şimdi pkk ve chp ile birleşti. İktidar olmak istiyor. Halk izin verirmi bilmemde başkaları izin vermez.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Allah, daha büyük tehlike de mi varmış !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!