İllegal Basın Konseyi'nden hadsiz kınama! Mehmetçiği savunan Haber7'yi hedefe koydular

Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir illegal statüde faaliyet yürüten Basın Konseyi adlı taraflı oluşum, Mehmetçik aleyhinde kurulmuş kanlı algı operasyonunu deşifre eden Haber7'yi hedefe koydu.

İllegal Basın Konseyi'nden hadsiz kınama! Mehmetçiği savunan Haber7'yi hedefe koydular
İllegal Basın Konseyi'nden hadsiz kınama! Mehmetçiği savunan Haber7'yi hedefe koydular
GİRİŞ 16.03.2023 21:47 GÜNCELLEME 17.03.2023 19:24
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

"Çokseslilik", "demokratik düzlem" ve "ifade özgürlüğü" gibi argümanların arkasına sığınıp geleneksel ve dijital medya üzerinde "yetkili güç" hesabıyla hareket eden taraflı ve illegal Basın Konseyi, oldukça manidar bir tarihte, 28 Şubat'ta, Haber 7'yi hedefe koydu. Konsey, kanlı ellerin Mehmetçik üzerinden yürüttüğü algı operasyonunu deşifre eden Haber 7 hakkında kendi başına 'Uyarı' kararını alırken, dolaylı yoldan dezenformasyona çanak tuttu. Peki skandalların ardı arkasının kesilmediği iki aylık süreçte neler yaşandı?

HABER 7, KANLI ALGI OPERASYONUNU DEŞİFRE ETTİ!

Terör örgütü PKK'nın yayın organı ANF News ve Umut gazetesi, üzerine kamera bağlanarak mağaralara gönderilen eğitimli köpeklerin, Mehmetçik eliyle 'canlı bomba' olarak kullanıldığını iddia etmiş, dijital mecrada kanlı algı operasyonuna girişmişti.

Bu asılsız içeriği dayanak gösterip, algı operasyonuna destek verenlerden biri de Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Gülçin Yapıcı'ydı.  Avukat Yapıcı, Mehmetçiği töhmet altında bırakma pahasına “Görüntülerin yayınlaması iyi olmuş, bunu zaten biliyorduk. 7332 sayılı kanun değişikliği kapsamında cezalandırılmalarını talep edelim” diyerek askerimizin cezalandırılmasını istemişti.

Gelen tepkiler üzerine cevap verme gereksinimi duyan Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı, bu kez teröriste 'gerilla' diyerek "Tamam videonun devamında gerilla yaşıyormuş. Köpek ölmüş. Mutlu olun. İçiniz kabullensin" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber 7, Mehmetçik üzerinden asılsız algı operasyonuna girişenlerin kanlı oyununu "TSK'ya 'köpek'li iftira! Hayvan derneği başkanından korkunç sözler" başlıklı haberiyle bozdu. Terör örgütünün operasyonuna alet olan Avukat Gülçin Yapıcı, haberin akabinde Basın Konseyi'ne başvuruda bulunarak Haber 7'den şikayetçi oldu.

  • TSK'ya 'köpek'li iftira! Hayvan derneği başkanından korkunç sözler

SİZİ TANIMIYORUZ!

Yasal düzlemde hiçbir özgül ağırlığı olmayan, mütedeyyin kesime ait medya kuruluşlarının üzerinde 30 yılı aşkın süredir "Demokles'in Kılıcı" gibi sallanan illegal statüdeki konsey, ilk etapta Haber 7'ye 'İhtar' gönderdi.

Bununla da yetinmeyen Basın Konseyi, haberimizde 'Basın Meslek İlkeleri’nin ihlal edildiği şikayetini dikkate alarak, hukuki bir kurulmuşçasına Haber7’den savunma istedi. Şikayetçi avukatın başvurusuna karşı “uzlaşma” talep hakkımızın olduğu, uzlaşma istenilmediği takdirde 7 gün içerisinde Basın Konseyi Genel Sekreterliği’ne bildirimde bulunmamız gerektiği belirtildi.

CAMİADAN TEPKİ

İllegal Konsey'in bu hamlesi camianın tepkisini çekti. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), konuyla ilgili olarak, "Basın Konseyi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik terör örgütü PKK yanlısı dezenformasyon bültenlerinin korkunç iftirasını gündeme taşıyan Haber7'den savunma istemesini kınıyor, medya denetim kuruluşu gibi hareket etmeye kalkmasını hadsizlik olarak değerlendiriyoruz" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Konsey'in Haber 7'yi hedefe koyucu nitelikteki girişimine tepki gösterenler arasında Diriliş Postası gazetesi de vardı. Diriliş Postası, konuyu "Basın Konseyi'nden çifte standart: PKK'nın kirli yüzünü ortaya çıkaran Haber7'ye ihtar gönderdiler" başlığıyla manşete taşıdı.

İLETİŞİM PLATFORMU: TARAFLI BASIN KONSEYİ'Nİ REDDEDİYORUZ

İletişim Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Mehmetçik üzerinden yapılan kanlı bir algı operasyonunu deşifre ettiği için Haber7'yi hedefe koyan taraflı Basın Konseyi'ni reddediyoruz" denildi.

MANİDAR TARİHTE HEDEFE KOYDULAR

Ocak ayında cereyan eden bu skandallar silsilesi, 28 Şubat'ta noktalandı. Basın Konseyi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, Haber 7 aleyhinde 'uyarı' kararına varıldığı duyuruldu.

Sürecin gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyan illegal Konsey, Haber 7'yi hedef alırcasına, "Şikâyet edilen başvurudaki iddiaları süresinde yanıt vermemiş, gönderilen bildirimi ‘ihtar’ olarak yansıtıp Basın Konseyi’ne yönelik tezviratta bulunmayı yeğlemiştir. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştır" ifadelerine yer verdi.

Verdiği kararla dolaylı olarak Mehmetçik üzerinden kanlı algı operasyonuna girişenlerle aynı safta yer alan Basın Konseyi, askerimiz aleyhindeki operasyonu deşifre eden haberimizi 'eleştiri' ve 'ifade özgürlüğü' sınırlarını aşmakla yorumladı. Ve oy çokluğu ile 'etik ihlalinde' bulunulduğu savunuldu.

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ'NDEN İLLEGAL KONSEY'E KINAMA!

Basın Konseyi'nin 28 Şubat tarihinde almış olduğu karara tepki gösterenler arasında Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) de vardı.

AYD Başkanı Sinan Burhan, yaptığı yazılı açıklamada: "Milli ve yerli yayıncılık yapan, Türkiye’nin en çok izlenen, takip edilen, okunan, Haber 7 sitesinin devletimizi savunması, bayrağımızı savunması Basın Konseyi'ni rahatsız etmiştir. Bizler Anadolu medyası olarak milli ve yerli yayıncılık yapan Haber 7'yi sonuna kadar destekliyor, 320 üyemizle birlikte Haber 7'nin yanındayız. Milli ve yerli yayıncılık yapan bu kuruma desteğimiz tamdır. Sözde tarafsız Basın Konseyi'ni bu haksız uygulaması nedeniyle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

BİR DE OYLUYORLAR! BU NEYİN MİZANSENİ?

Karara yönelik Haber 7'ye açıklamalarda bulunan Basın Konseyi eski başkanı Pınar Türenç, "Basın Konseyi’nin seçilmiş bir kurulu var. Bu kurula şikâyet dosyası gelir. Genel Sekreterlik bu dosyaları hazırlar. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Gelen şikâyet dosyası ilk toplantıda ele alınır ve oy kullanılır. Benim de bir tane oy hakkım var. Genel Sekreterliğin toplantıya getirdiği dosyaları diğer üyelerimiz gibi oyluyorum" diye konuştu.

Başkan Türenç, illegal Konsey'deki oylama mizanseninde Haber 7 aleyhinde oy kullandığını açıkladı.

TARAFSIZLIKLARI SADECE SÖZDE

Basın meslek ilkeleri kamuflajıyla Haber7’ye 'uyarı' gönderen illegal Basın Konseyi’nin sözde başkanı Pınar Türenç, CHP Grup Toplantısına katılarak “saray”, “sansür”, “baskı”, “Cumhurbaşkanının maaşı” gibi argümanlarla siyasi konuşma yapmıştı. CHP kürsüsünde 21 Haziran 2022 tarihinde yaptığı konuşmada Türenç, “Korkunun ecele faydası yok. Tarihin sayfaları içinde basını cendereye sokanların akıbetini hepiniz gayet iyi biliyorsunuz.” şeklinde tehditvari ifadelere de yer vermişti.

28 Şubat sürecinde İslam'ı ve Müslümanları hedef tahtasına koyan haberlere ve içeriklere yönelik kınama kararı dahi almayan Basın Konseyi, Mehmetçik üzerinden kanlı algı operasyonunu deşifre eden Haber 7'ye, manidar biçimde 28 Şubat'ta uyarı kararı aldı. 
KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 64
  • Aksu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeme kötülük yapmak için sözde hayvan hakları savunuculuğu edebiyatı yapanlar köpeği yücelttikleri kadar 40 yıldır kadın, çocuk, yaşlı,genç,asker, polis, öğretmen binlerce vatandaşın katillerine hain terörist diyebiliyor mu?diyemez...
    Cevapla
  • DERİN ANALİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuza dil uzatan zihniyeti bozuklar sizi kim takar, sözde Basın konseyi
    Cevapla
  • DERİN ANALİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör ve Terör destekçilerinin hamiliğine soyunan Sözde basın konseyi Türk Milleti nezdinde butlansınız, yani yok hükmündesiniz.
    Cevapla
  • Zeynal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ağabeyleri ingiliz İsrail abd bunlarda tezgah dümen bitmez.ALLAHIM bu ne bitmez bir kürt devleti kurma aşkı imiş İsrail abd yemeden içmeden kesildi dünyada birbirini bu kadar çok seven bir ikinci millet yok.plan gayet basit işim onların devlet abd nin olacak.NAH ALIRSIN ALIRSINIZ
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalim Basın konseyi yerli ve milli olana tahammülü yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti