Sel sonrası Fırat Nehri yalanı ifşa oldu

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketi sonrası sahte hesaplardan yapılan "Fırat Nehri taşacak" iddiası yalan çıktı.

GİRİŞ 17.03.2023 11:52 GÜNCELLEME 17.03.2023 12:41
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş depremlerinde büyük zarar gören Şanlıurfa ve Adıyaman bu kez de sel felaketiyle karşı kaşıya geldi. İki kentimizde yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde toplam can kaybı 17'ye ulaştı. Bölgede felaketin izleri silinmeye çalışılırken, bir yandan da her zaman olduğu gibi sahte sosyal medya hesapları ve bu hesaplardan yapılan yalan bilgilerle mücadele ediliyor.

Sel felaketinin ardından Şanlıurfa Valisi Salih Aydın adına açılan bir sosyal medya hesabından tehlikeli bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda sel felaketi sonrası Şanlıurfa'da Fırat Nehri'nin taşması üzerine büyük bir felaket beklendiği iddia edildi. Vatandaşlarda büyük panik ve korkuya neden olan bu paylaşımın doğru olmadığı ortaya çıktı. 

"ASILSIZ PAYLAŞIMLARA İNANMAYIN"

Konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliğinden hızlıca bir açıklama yapıldı. Valilik, bazı kişilerin bilinçli olarak toplumu karıştırmak istediğini belirterek resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamalara inanılmaması gerektiğini vurguladı. 

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yaşadığımız deprem sürecinde olduğu gibi, şimdi de bazıları ilginç şekillerde ortalığı karıştırmak için iş başında… Değerli Şanlıurfalılar; LÜTFEN resmî açıklamalarımız haricindeki asılsız paylaşımlara inanmayın. Bu tarz davranış gösterenler hakkında yasal işlem yapılacaktır." denildi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 17
  • Urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi;kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma,bir ve beraber olma zamanı,
    Cevapla
  • değişik ilginç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakalayıp fırata atın. Bizde izleyelim. İbret olsun. Olmazsa fıratlar akıyor.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    fetöpkk çocuklarının işidir
    Cevapla
  • Hayırlı cumalar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan var ya, zinadan, hırsızlıktan ve içki içmekten daha kötüdür. Ne hikmetse inanmayan ve kripto olan yayıyor da, mütedeyyin kimselerden onlara alet olanlara şaşıyorum. Artık şimdi bilgiye ulaşmak çok kolay, arattır merak ettiğin bir konuyu google'den bir kaç siteden de oku doğruyu bulmak için, bu kadar kolay.
    Cevapla
  • Dtpnr 1 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalılar nehirde tsunami mi olur? Nehir ya taşar ya kurur ya yatağını değiştirir. Tsunami okyanuslarda ve denizlerde olur. Şimdi tsunami nin yeni bir versiyonu çıktı beyin tsunamisi Allah bu tsunamiden korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu