Anadolu Yayıncılar Derneği'nden deprem bölgesine ziyaret

İletişim Başkanlığı'nın destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) deprem bölgeleri ziyaretleri sürüyor. Anadolu'nun dört bir yanından gelen gazeteciler Osmaniye Valisi Dr. Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

GİRİŞ 18.03.2023 14:53 GÜNCELLEME 19.03.2023 12:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'nın destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) deprem bölgeleri ziyaretleri sürüyor. Aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala, AYD Başkanı Sinan Burhan ve beraberindeki gazeteciler Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. 

Gazetecilerin sonraki durağı Gaziantep oldu. Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Burhan, Ölenlere rahmet dileyerek şunları dile getirdi:

"Anadolu Yayıncılar Derneği'nin öncülüğünde İletişim Başkanlığı'nın destekleri ile bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Osmaniye'mize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Bizim basın olarak görevimiz varsa eksiklikleri tespit etmek, hükümete duyurmak. İyi yapılanları kamuoyuna duyurmak. Bunun için geldik. Bizlere destek veren İletişim Başkanı Fahrettin Altun Bey'e yardımcısı Çağatay Bey'e teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun." dedi.

Ziyarette konuşan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı:

"Ayaklarınıza sağlık, çok memnun oldum ziyaretinizden. Sizlerin desteği önemli. Burada tüm meslek sahiplerinin, gazetecilerin de bu birlikteliğe sahip çıkması çok önemli. Medyanın insanı bilgilendirmesi doğru yönlendirmesi noktasında çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Burada medyadan herhangi bir sıkıntımız olmadı hamdolsun. Herkese bu anlamda minnettarız Osmaniye olarak depremde başarılı bir müdahale gösterdiğimizi düşünüyoruz.

Yılmaz, "Vatandaşlarımızı hamdolsun çaresiz bırakmadık, çaresiz de kalmadılar devletin imkanları geldi. Şu anda da vatandaşlarımızı konteynerlere yerleştirmeye başladık. Konteynırlara yerleştirdikten sonra zaten belli bir düzene girecek. Daha sonra ise kalıcı konutlara geçecekler." dedi.

"Yıkık binaları görünce insanın içi yanıyor, yıkılıyorsun, çok zor enkazdaki kurtarma çalışmalarını görüyorsunuz. " diyen Yılmaz, "Çok zor kriz olarak bu çapta bu büyüklükte bir depremi yönetmek çok zor. Ama şuna inanıyorum bunu gönül birliği ile el birliği ile aşacağız. Önümüzdeki süreçte Osmaniye'miz daha güzel bir Osmaniye olacak Daha güzel bir Osmaniye'yi inşa edeceğiz. Devletin Valisi olarak şunu iddia edebilirim, bu çapta büyük bir felakete dünyanın süper güçleri bile bizim devletimiz kadar müdahale edemezdi devlet ve millet el ele vererek başarılı olduk." açıklamasında bulundu.

Yılmaz, "Osmaniye'mizde 651 bina yıkıldı. bin 9 vatandaşımız hayatını kaybetti." diyerek, "Yıkılan binaların hepsi 1999 yılından önce yapılan binalar. İlimizde 841 konteyner kuruldu." ifadelerini kullandı.

"132 aileye ise konteynerleri bireysel olarak aldılar." diyen Yılmaz, "650 kişi konteynerde kalıyor ve 24 tane ise hazırda bekleyen konteynerimiz var." açıklamasında bulundu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARALARI SARIYOR

Gazetecilerin bir diğer durağı Gaziantep oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Afet Koordinasyon Merkezinde buluşan gazeteciler Başkan Şahin'den bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin AFAD koordinasyon toplantısında asrın felaketi için yapılan seferberliği anlattı.

Fatma Şahin "Deprem bölgesinde yağıştan dolayı tüm ekiplerimiz geceden beri teyakkuz halinde. Sayın Valimiz, Davut Gül ve ekip arkadaşlarımız ile toplandık.
Kuvvetli yağışlarla sel, su baskını, yıldırım, yağış anında rüzgar gibi olumsuzluklara karşı, aldığımız ve alacağımız tedbirleri değerlendirdik"
dedi. 

BELEDİYE EKİPLERİ 191 VATANDAŞI ENKAZDAN KURTARDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Arama Kurtarma Faaliyetleri İtfaiye Daire Başkanlığı 68 Noktada 418 Personel 72 araç ile çalışarak 191 vatandaşı enkazdan kurtardı. 

TOPLAM 4.918 PERSONEL VE 1.180 ARAÇ HİZMET VERİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi toplam 4.918 personel ve 1.180 araçla Gaziantep Merkez, İslahiye, Nurdağı ve Kırsalda hizmet veriyor.

Nurdağı’nda bulunan 7 çadır kentte 8 itfaiye aracı ve 25 itfaiye personeli ile, İslahiye’de kurulan çadır kentlerde (6 adet çadır kent kurulmuş, 3'ü 23 Şubat itibariyle kapatıldı) 4 itfaiye aracı ve 14 itfaiye personeli ile, Şehitkâmil ve Şahinbey'de kurulan çadır kentlerde (14 çadır kent, 13'ü 19-28.02.2023 tarihlerinde kapatıldı) 1 itfaiye aracı ve 3 personel ile ekipler 24 saat esasına göre görev yapmaya devam ediyor.

NURDAĞI VE İSLAHİYE'DE İKAMETİ BULUNAN TÜM LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MADDİ DESTEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremlerden yoğun etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ikameti bulunan tüm lise öğrencilerine 600 lira, üniversite öğrencilerine ise bin liralık destek sağlanacağını bildirdi.

GAZETECİLERLE ÇOCUK SANAT MERKEZİ ATÖLYELERİNE ZİYARET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gazetecilerle beraber depremlerden yoğun etkilenen Nurdağı'nda Çocuk Sanat Merkezi Atölyelerini ziyaret etti.

Burada yetkililerden bilgi alan Şahin konteyner kentte kalan depremzedelerle de konuştu istek ve beklentilerini dinledi.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve Şırnak Valisi Osman Bilgin

Depremzedelerin yaşadığı konteyner kenti gezen Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Nurdağı ilçesine koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin ile çalışmaları konuştu.

PROJELERLE ALAKALI BİLGİLENDİRME YAPILDI

Ziyarette Koordinatör Vali ve Şırnak Valisi Osman Bilgin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bölgeye gelen gazeteciler ve STK temsilcileriyle konteyner kentleri ziyaret ederek depremin ardından yapılan çalışmaları aktararak bundan sonraki yapılacak olan projelerle alakalı bilgiler verdiler.

 

Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Anadolu Yayıncılar Derneği olarak İletişim Başkanlığı’nın desteğiyle ulusal ve yerel gazeteciler bölgeye ziyarette bulunduk. Buraya ziyaretimizin temel sebebi hem varsa eksiklikleri medya mensupları bildirecekler, ayriyeten de yapılan güzel hizmetleri de anlatmak bizim görevimiz. Bizleri kabul ettiğiniz için biz teşekkür ediyoruz. Ulusaldan çok değerli gazeteci arkadaşlarımız bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgileri verecekler. Tabi yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle büyük acılarımız var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sizin de hükümetinizin de güzel hizmetleri var. Bununla ilgili bilgi almak için rahatsız ettik” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Mahsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı ilk 2-3 gün için yetişemedik olay büyüktü deyip affedilmek istedi ölümlerin çoğunluğu ilk 48 saatte hipotermi ve kan kaybı bilinç kaybından kaynaklandı bu kararı o bölgelerin halkı verecektir
    Cevapla
  • Cezmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek hizmet budur muhalefet hala twit yorum yazıyor düşene yardım eden ancak Ak Parti..
    Cevapla
  • Oxdoxoxoxo 1 yıl önce Şikayet Et
    Peskes yarisi olmasin o
    Cevapla
  • Sezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP yok sadece internette var
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.. Allah yar ve yardımcımız olsun..
    Cevapla
  • Doğrusöz 1 yıl önce Şikayet Et
    İmza atanlar amele mi ? Onlarda mühendis değil mi ? Mimar değil mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı