Jandarmadan Cizre'de operasyon: Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen "Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz" operasyonunda ana silah deposu olarak kullanılan mağaralarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

GİRİŞ 19.03.2023 14:42 GÜNCELLEME 19.03.2023 16:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde "Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu" kapsamında terör örgütüne ait çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinasyonunda, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı komando timlerinin katılımıyla nokta istihbaratına dayalı "Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu" gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, 17-18 Mart'ta Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Cudi Dağı Tuşimiya Vadisi/Taht Tepe bölgesindeki arazi arama tarama faaliyetinde, ana silah deposu olarak kullanılan 3 mağara bulundu.

Bu mağaralarda PKK/KCK terör örgütüne ait 7 RPG-7 roketatar, 3 bixi makineli tüfek, 19 bin 600 fişek, 305 RPG-7 roketatar mühimmatı, 7 antitank mayını, 2 savunma tipi el bombası, 5 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 10 tüp, ocak, halat, dürbün ve 20 kilogram yaşam malzemesi bulundu.

Malzemeler imha edilerek mağaralar kullanılamaz hale getirildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 7
  • Ali Er 1 yıl önce Şikayet Et
    Leş torbaları nerede
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Techir ve idam gelmeden temizlik bitmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti pkknın ve pkk sevenlerinin üstüne olsun. İçerdekilerin ve dışardakilerin
    Cevapla
  • sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    suç mu yani. 6lı masa kazansa zaten bunlar çok lazım olacak. silahlı halk direnişi içindir. sılho öyle dedi.. ne suçu varki. silahlı halk. Türk askeri silah bıraksın... pkk nın silahı yetiyor ...ne gerek var mnasrafa ... hatta abd gelsin güvenliği korusun. biizm polislerden SOLCU İPOÇİ ler zaten rahatsız. abad polisi herkeisn çıkarına. en iyiissi manda himaye...
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    seçimden sonra kutlama merasimi için chpkk lılar havai fişek niyetine patlatacaklar. istanbulda da iett otobüsü yakarlar artık. vala güzel kutlama hazırlıkları yapıyorlar. bayıldım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması