Bakan Koca kararı sosyal medyada duyurdu: Tıpta Uzmanlık Kurulu açıkladı

Tıpta Uzmanlık Kurulu Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimini Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta almakta olanlar ve OHAL süresi içinde başvuranlar için kararını açıkladı.

Bakan Koca kararı sosyal medyada duyurdu: Tıpta Uzmanlık Kurulu açıkladı
Bakan Koca kararı sosyal medyada duyurdu: Tıpta Uzmanlık Kurulu açıkladı
GİRİŞ 19.03.2023 21:34 GÜNCELLEME 19.03.2023 22:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'ta tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanlardan olağanüstü hal süresi içinde başvuranların, kendi eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde, eğitim verme yetkisi bulunan başka kurumlarda görevlendirilebileceğini bildirdi.

Koca, Twitter hesabından Tıpta Uzmanlık Kurulu toplantısında alınan kararlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, "Tıpta Uzmanlık Kurulu açıkladı. Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimini Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta almakta olan arkadaşlarımızdan olağanüstü hal süresi içinde başvuranlar, kendi eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde, eğitim verme yetkisi bulunan başka kurumlarda görevlendirilebilecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kurulun açıklamalarının ayrıntılarına "http://tuk.saglik.gov.tr" linkinden ulaşılabilecek.

Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun kararı şu şekilde;

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremler sebebiyle tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi verilmekte olan eğitim kurumlarının ve bu kurumlardaki uzmanlık öğrencilerinin durumu 15 Mart 2023 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Kurulu toplantısında değerlendirilmiştir. Tıpta Uzmanlık Kurulunca yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda depremlerden etkilenen illerde  uzmanlık eğitimi görmekte olan uzmanlık öğrencileri hakkında 2293 sayılı Karar alınmıştır. Kararın Ülkemiz genelindeki tüm eğitim kurumlarına duyurulması için resmi yazışma süreci ivedilikle başlatılmıştır.

 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    adana balcalı hasar gördüğü için boşaltıldı ama uzmanlık eğitimi alanların başka bir yere gitmesine izin verilmiyor. bu yüzden uzmanlık öğrencisi üç yıllık emeğini yakıp tekrar tus sınavına girecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu