Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na deprem tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı ve Mehmet Tevfik Göksu, Yeditepe'nin olası Marmara Depremi ile ilgili son durumunu açıkladı.

GİRİŞ 20.03.2023 18:49 GÜNCELLEME 20.03.2023 21:12
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli büyük depremler üzerinden 43 gün geçti. İstanbul depreme hazır mı? Mevcut yönetim 4 yılda neler yaptı? Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

Göksu'nun açıklamaları şöyle:

(Ekrem İmamoğlu'nun montaj savunması) "İBB Başkanı'na soruyorlar, 'İstanbul'da deprem meselesini nasıl halledersiniz?', '5 yılda bitiririm' diyor. Sonra Uğur Dündar bir soru soruyor. 'Bu hızla gidersek 100 yılda bitmez' diyor. Oradaki esas vurgulanmak istenen şey 100 yıl meselesi.

Siz '5 yılda biter' derken İstanbul'un 25 yılında AK Parti'nin var olduğunu bilmiyor muydunuz? Biliyordunuz... O mu yalandı bu mu yalan?

Şu anki mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın hızıyla (depreme hazırlığa) 1000 yıl lazım.

İBB deprem meselesini sadece PR olarak görüyor.

2009'dan beri Esenler'de 60 bin konut yıkıldı, yapıldı.

Esenler'in yüzde 57'si depreme hazır. Yeni konutların hepsi mevzuata göre yapılıyor. İstanbul'un yapı stoku yenilenmeli.

CHP'li İBB'nin 4 yılda İstanbul'a deprem maliyeti 3.7 milyar dolar. Eğer AK Parti'nin aynı hızla depreme, kentsel dönüşüme para ayırmış olsaydı, o kadar konut yapılmış olacaktı. 70 milyar TL'lik konut yapılıyor olacaktı. Bu harcanmamış para"

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ve boş laflarla istanbul idare ediliyor. Ülkenin başına bunlar gelirlerse vay bu ülkenin haline.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    At binenin kılıç kuşananındır dır.. Sen koskoca İstanbul u bırakırsan Chphdp ye sonuç böyle olur..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Tevfik başkan tespistleriniz çok doğruda bunu anlayacak CHP seçmeni varmı bilemem
    Cevapla
  • oyun vebali 1 yıl önce Şikayet Et
    depremde vefaat eden yaralanan binlerce zor duruma düşen yakınını kaybeden açı gözyaşına boğuşan milyonlarca insanımızın yaşadıklarının vebali sadece depremde alınacak önlemleri engelleyen chp hdp yani millet ittifakındaki partilerin yönetimindekiler mi? Ya bunları oylarıyla seçen bu koltuga makama mevkiye getirenlerin hem dünya hem ahiretteki vebali unutulmamalıki atılan oyun sadece dünyada değil ahirettede bir vebali var. kimi seviyorsanız kimin peşinden gidiyorsanız dünyadada ahirettede o kişi veya kişilerle berabersiniz hatırlatırız.....
    Cevapla
  • Karacabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel atmama töreni ile vatandaşlarla dalga geçen yöneticiler hizmet edenleri anlayamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı