Altılı Masa'dan veto yiyen BTP lideri Hüseyin Baş'tan haddini aşan sözler!

Altılı Masa'ya (Millet İttifakı) katılmak istediklerini açıklayan fakat veto yiyen BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) Genel Başkanı Hüseyin Baş, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik haddini aşan sözler sarf etti.

GİRİŞ 21.03.2023 00:37 GÜNCELLEME 21.03.2023 12:40
Bu Habere 622 Yorum Yapılmış

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik haddini aşan açıklamalarda bulundu. Hüseyin Baş, yakın zamanda Altılı Masa'ya katılmak istediğini açıklamış, fakat bu çağrısı 6 parti lideri tarafından veto edilmişti.

Altılı Masa'dan veto yiyen BTP lideri Hüseyin Baş'tan haddini aşan sözler!

'TUVALET TERLİĞİ OLSA ONA BASARIM'

Canlı yayında sunucu Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Baş, Ersoy'un "Seçim ikinci tura kaldığı adaylar Kılıçdaroğlu ve Erdoğan. Ne yapacağınız belli mi?" sorusunu haddini aşan bir cevapla, "Hani sosyal medyada diyorlar ya, 'tuvalet terliği olsa ona basarım' diye tabir ederler, Erdoğan'ın karşısında kim varsa ona basarız." diyerek yanıtladı.

Altılı Masa'dan veto yiyen BTP lideri Hüseyin Baş'tan haddini aşan sözler!

HANGİ ADAYI DESTEKLEYECEKLER?

Öte yandan BTP olarak hangi ittifakı ve cumhurbaşkanı adayını destekleyeceklerine ilişkin de konuşan Baş, "Net olan şey şudur ki biz Erdoğan'ı desteklemeyeceğiz. Desteklediğimiz adayı bütün adaylar netleştiği zaman açıklayacağız." dedi. Ersoy'un "Eğilim ne yönde" sorusuna ise "Eğilimden bahsedemeyiz ama Sinan Oğan Cumhurbaşkanı adayı." cevabını verdi.

Altılı Masa'dan veto yiyen BTP lideri Hüseyin Baş'tan haddini aşan sözler!

VETO İTİRAFI

Altılı Masa'ya katılma isteklerinin karşılık bulmadığı için ileride Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ı desteklemeleri takdirde bunun bir siyasal çelişki olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Baş, sunucu Ersoy'un, "Altılı Masa'nın sizi ittifaka  almadıkları için desteklediğiniz düşünülebilir" sözlerine yanıt olarak, "Düşünülebilir elbette. Bu mantıklı bir düşünce olur ama şöyle, biz dahil olmak istediğimiz ittifaka şu öneriyi de getirdik, 'Bana dediler ki 6 parti var 7 mi olacak?' Dedim ki, 7 olmasın, 8, 9 olsun. 'Biz bütün Türkiye'yi kucaklıyoruz' diyorsunuz (Altılı Masa'ya yönelik) ben de diyorum ki ben bir adım atıyorum siz de bir adım atın ve bunu tüm Türkiye'ye gösterelim. Fakat siz mahalleye yeni taşınan komşuyu güne çağırmamak gibi davranırsanız bu demektir ki siz bütün Türkiye'yi kucaklamıyorsunuz." şeklinde yanıtladı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 622
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Babanın ve senin hizmet ettiğiniz şer kapısını çok iyi biliriz.
    Cevapla
  • Hsyn 1 yıl önce Şikayet Et
    Babasını da sevmezdim
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be ne insanlar var hiç babasına çekmemiş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yoruma değmez...
    Cevapla
  • Deli 1 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlük yok diyen adam ne kadar Özgür konuşuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı