Son ankete HDP ile ittifak damga vurdu! Altılı koalisyonun çöküşü...

Türkiye, tarihinde eşi benzeri görülmemiş seçimlere doğru giderken altılı masa ve dışardan eklemlenen ortağının oluşturduğu koalisyonun son ankette kötü durumda olduğu ortaya çıktı. Mahmut Övür, 7 partinin son durumunu paylaştı.

GİRİŞ 21.03.2023 21:23 GÜNCELLEME 22.03.2023 08:26
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala ittifakların altığı oy oranını merak ediyor.

Cumhur İttifakı bu seçimin de devinimini kendi lehine doğru götürüyor. Son anketi köşesinde paylaşan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, altılı masa ve HDP'nin düştüğü durumu özetledi.

İşte Övür'ün bugünkü yazısında son anketi değerlendirdiği bölüm;

7 YARDIMCILI SİSTEME HALK NASIL BAKIYOR?

"Edar araştırma şirketi, Mart 2023 Politik Gündem başlığıyla sadece üç sorulu bir araştırma yaptı. Eda Serbest yönetiminde 12 bölgede 21 şehirde 1870 kişiyle yüz yüze yapılan anket, son dönemde çok tartışılan 7 cumhurbaşkanı yardımcılı, her partiye en az bir bakanlık pazarlıklı ve gizli HDP hesaplı bir yönetime, sokaktaki insanın nasıl baktığını ve algıladığını ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu - HDP görüşmesi

İlk soru: "Millet İttifakı'nda yer alan bütün parti başkanlarının başkan yardımcıları olması sizce Türk demokrasisine uygun bir yaklaşım mı?"

Yüzde 53.7 hayır. Yüzde 36.1 evet. Yüzde 10.2 kararsız

İkinci soru: "Millet İttifakı seçimi kazandığı takdirde hükümet içerisinde sürekli olarak yönetim krizlerinin yaşanılacağını düşünüyor musunuz?"

Yüzde 55.3 evet. Yüzde 37.2 hayır. Yüzde 7 kararsız.

Üçüncü soru: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi karşılığında HDP'ye kamuoyundan gizli birtakım vaatler verildiğini düşünüyor musunuz?"

Yüzde 52.5 evet. Yüzde 34.9 hayır. Yüzde 12.6 kararsız.

Özellikle kriz çıkma olasılığı ve HDP konusunda vatandaşın düşüncesi, dikkate değer."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 195
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklar ve halklar hikaye ucu dışarda terör örgütünün kamuflaj i Türk Kürt ayrılmaz Ermeni dinsiz donsuzlar bunu anlayacak
    Cevapla
  • Haydar hko 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum yorumlara aşırı derece bir tedirginlik var ak parti taraftarlarında.neyse sorun bu değil anlamadığım bir konu var burda biliyorum yorumum yayınlanmayacak en azından editör belki okur . Konu,şu milliyetçiler i.in tedirgin olan ahmak nasıl oluyorsa türk milliyet.iliğini hoş görüp .Kürt milliyet.iliğini terör olarak algılıyor
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK ile seçime girenler milliyetçilik hikayesi okumasınlar
    Cevapla
  • R53 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri diyince kızıyorlar, nesiniz ya? HDP seviciliginizin hainlikten başka bir izahı yok. Devletimin isini askerini öğretmenini sivil insanıni, çoluk çocuk kadın erkek genç yaşlı bebek demeden katliam yapan pkknin uzantısı HDP ile işbirliği yapıyor olmanın hainlikten başka bir açıklaması olabilir mi? Rabb'im bu mübarek Ramazan hürmetine sizlere fırsat vermesin amin amin amin....
    Cevapla
  • Ceza 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim ertesi bak birbirlerine atılan laflara sözlere bunu n korkusu seçim öncesi altılı masa bence paran parça dağılacak vede tarihe karışacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu