Zekat parası ile konut yapılır mı? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabileceğini açıkladı.

Zekat parası ile konut yapılır mı? Diyanet açıkladı
Zekat parası ile konut yapılır mı? Diyanet açıkladı
GİRİŞ 22.03.2023 19:56 GÜNCELLEME 22.03.2023 19:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan mesajı yayımlandı. Mesajda, vatandaşlar tarafından Din İşleri Yüksek Kuruluna yoğun bir şekilde sorulan depremzedelerin ihtiyaçları ve özellikle kalıcı konut yapımı için zekat verilip verilemeyeceğinin cevabı kamuoyu ile paylaşıldı.

Vatandaşların zekatlarını daha çok Ramazan ayında vermeyi tercih ettikleri ifade edilen mesajda şunlar kaydedildi:

“Din İşleri Yüksek Kurulumuz 8 Şubat tarihinde ‘depremzedelere zekat verilmesi’, 15 Şubat tarihinde de ‘afetzedeler için zekat parasıyla barınma yerleri yapılması’ konularında açıklama yayınlamıştır. Dolayısıyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında yapılan yardımları organize etmek için yetkili ve sorumlu kılınan AFAD’ın açtığı özel zekat hesaplarına, Kurulumuzca daha önce yayınlanan açıklamalar çerçevesinde zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalıcı konut yapılması için zekatların verilmesi uygundur.”

DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA SADECE ZEKATTAN İBARET DEĞİLDİR

Ramazan’ın Kur'an ve ibadet ayı olduğu kadar yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayı da olduğu hatırlatılan mesajda, Ramazan ayı boyunca dayanışma bilincini daha güçlü kılacak faaliyetlerin yapılması gerektiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:
"Dinimize göre dayanışma ve yardımlaşma sorumluluğu sadece zekattan ibaret değildir. Zekat dışındaki infak ve bağışlarla da yardıma muhtaç olanlara ulaşmak ve yaralarını sarmak inancımızın bir gereğidir. İlahi rahmetin yeryüzüne sağanak sağanak indiği Ramazan'da yapacağımız ibadetlerin ruhlarımıza sükunet, gönüllerimize letafet, kalplerimize ve zihinlerimize feraset kazandırmasını temenni ediyoruz. Bu mübarek mevsimi, ailelerimizin, ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın huzur ve selametine vesile kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • zafergülten 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide bir konut yapacak zekatı verecek insan nerde,benim şahsen çok zengin akrabam var ama ben bodrum katta oturuyorum,aylık gelirim 6000 tl emekli maaşı,akrabam milyonlarla oynuyor,fakir akrabalarını küçümseyip görmezden geliyor.kendi fakir akrabasına fitre zekatını vermeyen başkasına verir mi.
    Cevapla
  • DesirE 1 yıl önce Şikayet Et
    gavsal derki yıkamanın karşılığı elime geçsinde, ölen ister cennete gitsin ister cehenneme. Yani hak kime verilmişse kullanma hakkı onundur da bu adam o kadar zekatı nerden aldı mesele o
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Sahurlar Hayırlı ramazanlar buruk bir sahur buruk bir Ramazan ayı buruk bir bayram geçireceğiz çünkü 50 binin üzerinde canımız gitti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!