Ramazanın asırlık geleneği "mukabele" Selimiye Camisi'nde başladı

Ramazan ayının geleneklerinden mukabele, Selimiye Camisi'nde başlatıldı.

GİRİŞ 23.03.2023 02:06 GÜNCELLEME 23.03.2023 09:33

Selimiye Camisi İmam Hatibi Yusuf Serenli, restorasyonu devam eden caminin ibadete açık bölümünde kılınan öğle namazının ardından Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Camiye gelen vatandaşlar mukabeleye katıldı.

Serenli, AA muhabirine, mukabele geleneğinin özellikle ramazan ayında asırlardır devam ettiğini söyledi.

Serenli, "Diğer zamanlarda da okunabilir ama ramazan ayında toplumsal olarak camilerimizde cemaatimize karşı okuyoruz. Evlerde de büyüklerimiz, teyzelerimiz Kur'an-ı Kerim ile sosyal medya ya da televizyonlardan mukabeleyi takip ediyorlar." dedi.

Kadir Gecesi'nde hatimlerin duasını tüm vatandaşlarla yapmak amacıyla mukabele geleneğine bir gün öncesinden başladıklarını anlatan Serenli, camideki restorasyonun devam ettiğini ancak ibadetlerini yapabildiklerini bildirdi.

Serenli, "Camimizin bir bölümü ibadete açık. Biz burada hem hatimlerimizi, mukabelelerimizi okuyacağız hem teravihlerimizi kılacağız hem de haftada iki gün enderun usulü teravih namazlarımızı kılacağız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz