Davulcuların mesaisi başladı

Rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen Ramazan-ı Şerif’in ilk sahuruna bu gece kalkıldı. Ramazan Ayı ile özdeşleşen davulcular da maniler ile vatandaşları uyandırdı.

GİRİŞ 23.03.2023 04:13 GÜNCELLEME 23.03.2023 08:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ilk sahuruna bu gece kalkıldı. Davulcular sokak sokak gezerek vatandaşları maniler eşliğinde sahura uyandırdı.

Uzun süredir hazırlandıklarını belirten Muzaffer Demirören heyecandan uyuyamadıklarını söyledi.

"HER SENE OLDUĞU GİBİ BU SENE DE GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ"

Demirören, 30 yıldır davulculuk yaptığını ifade ederek “Her sene olduğu gibi bu sene de görevimizi yapacağız. Kırklareli’de yaklaşık 30 seneden beri dededen babaya, babadan oğula bu görevi yapıyoruz. Vatandaşlardan ricamız korsan davulcular geziyor mahallelerimizde, geçen sene bu konu ile alakalı baya sıkıntı çektik. Maniler dedelerden kalma. Benim rahmetli dedem 40 sene Karacaibrahim Mahallesi'nde davulculuk yaptı. İlk görevimiz diye saat 8, 9 gibi mahallelere indik heyecanla bekledik. Şu anda içimizde heyecan var” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • H.İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Kuranda ne hadiste ne dinde var bu zulüm lütfen son verdirin Allah rızası için
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah açkına şu davulcu işini bırakıp yolumuza bkalım 1 buçukta davulcu geçiyor ben 4 buçukta sahur yapıyorum boşa emek, saat ile kalkıyor herkes. Kaçıncı yüzyıldayız, istemiyorum davulcu
    Cevapla
  • Sehl 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsızlık vermekten başka bir anlamı kalmadı ramazan davulculuğunun. Kimse onlarla uyanmıyor zaten, tamam eski geleneğimiz devam etsin ama üç-beş tokmak vurun yeter inanın, çocuklarımızı korkutmanıza hakkınız yok, ışığı açmadan gitmiyor bazıları. Bir düzenleme şart oldu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamansız davul çalıyorlar
    Cevapla
  • Huvel Baki 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklayın şu komediyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...