Taksim Cami'nde anlamlı sergi! Ramazan boyunca açık olacak

Albaraka Türk öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Hat Yarışması’nın ödüllü eserleri 'İYİLİK VAKTİ' sergisi Taksim Camii Sergi Salonu'nda kurdele kesimi ile açıldı. Sergi Ramazan ayı boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

GİRİŞ 23.03.2023 15:37 GÜNCELLEME 23.03.2023 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk öncülüğünde düzenlenen Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması’nın infak, yardımlaşma ve yardımseverlik temalı ödüllü eserlerinin yer alacağı İYİLİK VAKTİ sergisi Taksim Camii Sergi Salonu'nda ziyaretçileri ile buluştu. Albaraka Türk serginin temasını son dönemde ülkece yaşadığımız felaketler sonrası toplumumuzda doğal refleks olarak oluşan yardımlaşmaya değindi. Serginin bu yılki temasını infak ve yardımlaşma oluşturdu.

"RAMAZAN BIYUNCA ZİYARETÇİLERİ BEKLİYORUZ"

Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç de,  Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Emeç, "bu müstesna zamanda, Taksim gibi müstesna bir mekanda müstesna eserler ile sanatseverleri bir araya getirmek bizim için inanılmaz mutluluk ve memnuniyet verici bir durum. İnşallah Ramazan ayı boyunca ziyaretçileri buraya bekliyoruz." dedi.

"GEÇEN YIL DA RAMAZAN AYININ ARİFESİNDE HAT SERGİMİZİ AÇMIŞTIK"

Taksim Camisi İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti BaşkanıAltan Elmas, vakıf olarak açılışından bugüne kadar Taksim Camisi'ni bir külliye olarak kıymetlendirmeye gayret ettiklerini söyledi. Serginin açılmasına verdikleri destekten dolayı Albaraka Türk yöneticilerine teşekkür eden Elmas, "Geçen yıl da Ramazan'ın arife günü hat sergimizi açmıştık. Bu yıl da yine çok güzel bir hat sergisiyle destek vermiş oldular." dedi. Camiye ve vakfın çalışmalarına değinen Elmas, çok amaçlı salonu, kitapevi, aşevi ve bütün mekanlarıyla bir külliye olarak tasarlanan Taksim Camisi'nin, İslami faaliyetlere ve kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptığını ifade etti.

"ÇOK İNCE ÇALIŞILMIŞ ESERLER"

Sergiye katılan Tehzip sanatçısı Selim Sağlam ise,  "Bu sergi Albaraka Türk'ün ikinci ve dördüncü yarışmalarında ödül almış eserlerinden oluşan karma bir sergidir.  Dolayısıyla hepsi seçilmiş eserler. Bunlar gayet güzel tehzipleşti.  Üst düzey bir sergi olduğunu söyleyebiliriz. Sergiyi diğerlerinden ayrı kılan özelliği ise,  bu yarışmaların neticesinde çok özenilerek yazılmış yazıların bir arada sergilenmesidir. Aynı zamanda Ramazan'ın ilk gününe denk gelmesi de ayrı bir önem taşıyor." ifadelerini kullandı. 

SERGİ ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

Sergi katılımcılardan da tam not aldı. Ziyaretçiler eserleri beğendiklerini ifade ederken, "çok çalışılmış, ince ince işlenen eserler vardı. Herkesin gelip gezmesini tavsiye ediyoruz." açıklamalarında bulundular.

Konuşmaların ardından usta hat sanatçılarının infak ve yardımlaşma temalı hüsnühat eserlerinin yer aldığı sergi, kurdele kesilerek açıldı. Daha sonra katılımcılar, Prof. Dr. Fatih Özkafa'nın rehberliğinde sergiyi gezerek eserlere ilişkin bilgi aldı. Sergi, ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacak.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Süleyman BENLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhafaza eğer hükümet değişirse bu son serginiz olur.... Akıllı ol müslüman....
    Cevapla
  • isa okur 1 yıl önce Şikayet Et
    harika eserler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den önemli açıklamalar
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!