Dini cemaatlerin açıklaması Ahmet Taşgetiren'i rahatsız etti

İslami Cemaatlerin 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması, Karar Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'i rahatsız etti. Taşgetiren, bugünkü yazısında dini cemaatlerin Erdoğan kararını eleştirdi.

Dini cemaatlerin açıklaması Ahmet Taşgetiren'i rahatsız etti
Dini cemaatlerin açıklaması Ahmet Taşgetiren'i rahatsız etti
GİRİŞ 23.03.2023 17:25 GÜNCELLEME 23.03.2023 17:25
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dinî cemaatlerin, Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklaması bazı kişileri rahatsız etti. Bunlardan biri de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren oldu. Taşgetiren, cemaatlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemesinden dolayı rahatsızlığını bugünkü yazısında kaleme aldı.

Taşgetiren, cemaatlerin yaptığı açıklamaların “bağlıların iradesini etkileme çabası" olduğunu iddia ettiği yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Önce “Menzilciler” açıkladı, ardından da “Meşveretçiler.” Menzilciler, Adıyaman’ın Menzil köyünde başlayıp yayılan bir tarikatın bağlılarını ifade ediyor, Meşveretçiler ise Risale-i Nur camiasından bir grubun.

14 Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olarak “Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini” açıkladılar.

Açıklamalar kurumsal nitelik taşıyor. Bağlıları ne kadar bağlayacağı, ya da bağlıların bu kurumsal açıklamaya harfiyyen uyup uymayacakları belirsiz. Biliyoruz ki, bu tür merkezi destek açıklamaları tabanda farklılaşmalara ve kimi zaman Merkez’in otoritesinin tartışılmasına yol açıyor. (...)

Bu yapılar “Cemaat – Tarikat” olarak biliniyor ve “dini müesseseler” olarak tanınıyor. Bunlar Diyanet gibi resmi dini yapılar değilse bile, din eksenli yapılar olduğunda şüphe yok. Olan da sonuçta dini bir müessesenin “siyasi tavır” alması anlamına geliyor.

Bir soru şu:

-Bu açıklamalar hangi dini saikle yapılmış olabilir? Yani bu yapıların sorumluları böyle bir açıklamayı yaparak hangi dini hedefe ulaşmayı amaçlamış olabilirler. Mesela bu, insanların İslam’a yönelmesini amaçlayan bir tebliğ faaliyeti midir?

Belli ki değil. Bu “bağlılar”ın iradesini etkileme çabası. Bu çağrının mesela gençlere söyleyeceği sağlıklı bir mesaj yok. Aksine ortada bir cemaatin bağlılarını gütme çabası gibi bir görüntü var ki, o da sadece özgürlüğüne düşkün insanların dinin bu tarzda kullanılmasına yönelik tepkisini doğuracaktır. (...)"

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 130
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Ahmet Taşgetiren sana yazıklar olsun. Bu normal bir seçim mi sizce? Bunun bir Türkiye-Amerika savaşı olduğunu anlamıyor musun? Bunun hesabını huzur-u ilahide vermekten korkmuyor musun? Siz hangi ara bu kadar savruldunuz? Gerçekten yazıklar olsun, size de Davudoğlu'na da. Bu terazi bu sikleti çekmez!
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    bu seçim herkesin maskesini indirip gerçek yüzüyle taraf olduğu bir süreç olacak
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep taş getiriyorsun birazda su getir yahu sana ne oldu sevgimizi kursağımızda bıraktın ALLAH C.C. seni ıslah etsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten şaşırdışığım kişiler arasında birisiniz ahmet taşgetiren!!!
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey ayan beyan ortaya çıkacak herkesin sütünün rengi belli olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale
Hatayspor'dan Halil Umut Meler ve TFF'ye isyan!