Meteoroloji'den hava durumu açıklaması

Son 22 yılın en kurak kış ayını geçiren Türkiye'de susuzluk tehlikesi kapıyı çalarken Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre birçok bölgede yağışlar etkili olacak. İşte bugün ve hafta sonu için hava durumu tahminleri...

GİRİŞ 24.03.2023 06:33 GÜNCELLEME 25.03.2023 06:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Tarihin en kurak kış aylarını geride bıraktığımız bu günlerde yağışlar için ilkbahar umudumuz oldu. Meteorolojiden gelen yağmur haberleri de merak edilmeye başlandı. 

CUMA HAVA DURUMU

 

Cuma hava durumu

24 Mart cuma günü Karadeniz'in doğusu Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun doğusunda yağışlar etkili olacak. İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava beklenirken Bursa'da sıcaklıklar 15 derecelere kadar çıkacak. Antalya ve Muğla ise 20-21 dereceleri görecek. 

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi

Hafta sonu da Türkiye güneşli ve yağmurlu olmak üzere doğu batı olarak ikiye ayrılacak. Batı'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken doğuda ise yağmur etkisini hissettirecek.

Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır, akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Pazar günü itibariyle İstanbul başta olmak üzere batı kesimlerde de yer yer yağmur geçişlerinin görülmesi bekleniyor. 

Deprem bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

YAĞIŞ MİKTARI TAHMİNİ

SON 22 YILIN KURAK OCAK VE ŞUBAT AYI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Türkiye'de son 22 yılın en kurak ocak ve şubat ayının yaşandığını belirterek, "İlkbaharda beklenen soğuklar ve yağışı almadığımız takdirde; yaz aylarında bizi daha önemli kuraklık, su sıkıntısı, tarımsal üretim, verim ve kalite sıkıntısı bekliyor" dedi.

Elazığ'da ürküten manzara: 550 metre çekilen Keban Barajı'nda 83 yıl sonra ortaya çıktı!Elazığ'da ürküten manzara: 550 metre çekilen Keban Barajı'nda 83 yıl sonra ortaya çıktı!

Tarımsal kuraklık nedir? Hidrolojik kuraklık nedir?  Türkiye'de tarımsal kuraklık...Tarımsal kuraklık nedir? Hidrolojik kuraklık nedir? Türkiye'de tarımsal kuraklık...

Kuraklık yaşanan İzmir'de çiftçi tahıl rekoltesinden endişeliKuraklık yaşanan İzmir'de çiftçi tahıl rekoltesinden endişeli

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Selim ünal Konya 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Allah büyük bizde 4 gözle bekliyoruz. Barajlarımız dolsun ekinlerimiz insan boyu olsun meralarımız yemyeşil olup koyunlar kuzular cirit atsın.
    Cevapla
  • Fatma ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Önune gelen bilip bilmeden yorum yapıyor bazı şeyler kulaktan duymayla olmaz kendin görerek yaşayarak bunlara bir yorum getirirsin
    Cevapla
  • Hale 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz uzmsiniz sanirim, söyleyin de biz de bilelim o zmn
    Cevapla
  • Fatma ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuvacık barajı dolu hatta kapakları açılmış güzelim su denize akıtılıyor kulaklık diye suya yapılacak zam kapılarını çalmayın baştan şu azdı fakat yağan kar ve yağmurlarla her yer gayet kuraklığı bitirdi felaket tellallığı yapmayın bazı şeyleri gözünüzle görüp ondan sonra konuşun kulaktan dolma bilgilerle deyil ben r ķocaelili olarak yerinde tesbit ettim
    Cevapla
  • Gökhan sevdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi saat 15:00 civarı ülkenin batısı yağmurlu.
    Cevapla
  • Haşim Dogan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Nisan Mayıs aylarında yagarda çivtci ve barajlarımız dolar. Mümkün oldukadar suyu idareli kullanmamız gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...