PKK ile HDP'nin özerklik talebine CHP'den açık çek! CHP'li Yunus Emre haddini aştı

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Halk TV’de HDP ile bölücü terör örgütü PKK'nın çağrısını yineledi. Emre, "İktidara geldiğimizde hemen göreceksiniz" ifadeleriyle yerel yönetimlere özerklik getireceklerini açıkladı.

GİRİŞ 24.03.2023 21:10 GÜNCELLEME 24.03.2023 21:16
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

ABD kontrolündeki bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına desteğinin sonrasında 7'li koalisyona dönüşen altılı masanın Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne karşı tutumları daha da belirginleşiyor.

HDP'nin 11 maddelik tutum belgesinde de yer alan 'yerel yönetim/özerklik ve kayyum uygulamalarının son bulması' şartının uygulanmasına dönük yeni açıklama CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'den geldi.

"KAYYUM ATAMALARI ÇOK YANLIŞ"

Yunus Emre katıldığı canlı yayında, "Belediyeler konusu çok kritik. Kayyum atamaları çok yanlış. Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlenmesi sadece Kürt sorununun çözümü bakımından değil, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi bakımından da çok önemlidir." sözlerini sarf etti.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE HEMEN GÖRECEKSİNİZ"

Emre, "Yerel yönetimler ile özerklik konusu çarpıtılıyor. Zaten hali hazırda bunların fiili bir anlamı yoktur." iddiasında bulundu. Emre, "Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz" sözleriyle yerel özerkliği getireceklerini küstahça dile getirdi.

HDP'NİN TUTUM BELGESİNDE SKANDAL TALEPLER

Öte yandan HDP'nin 11 maddelik tutum belgesinde birbirinden dikkat çekici detaylar var.

YERELDEN YÖNETİM VURGUSU!

Tutum belgesinde "Güçlü demokrasi, aynı zamanda yerinden ve yerelden yönetim anlayışını gerektirir." ifadesi ile özerklik niyeti açıkça ortaya konuyor.

"TERÖR DESTEKÇİSİ BELEDİYELER DÖNSÜN"

Yine "Kayyım mağdurlarının tüm haklarının iadesi acildir." ifadesiyle terör örgütü PKK'ya destek veren HDP'li belediyelerin tekrar görev başına geçmesi isteniyor.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYONLAR DURSUN"

"Barışçı dış politika" başlığında ise sınır dışı operasyonlara son verilmesi isteniyor. Terör örgütüne can simidi olma arzusu ortaya konuyor. Yine pekçok maddede kimi yerlerde açık kimi yerlerde ise gizli şekilde Anayasa'ya aykırı taleplerin dile getirildiği de görülüyor.

KAYNAK: SABAH

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 250
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten biliyorduk PKK nin soyu sizin soyunuz olduğunu. PKK asalanin devamıdır. Tehcir zamanında adlarını türk milli İslami isim ve sıfatlarla değiştirip sonunada oğlu koydular. Bazı Kürt ailelerini yok ederek onların yerine geçtiler. Tek amaçları büyük Ermeni devletini gerçekleştirmek
    Cevapla
  • Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ülkeyi satarlar vatan kaygısı yok bunlarda bu insanların huzuru ve geleceği önemli değil kendi çocuklarını yabancı ülkelerde okutur ama gariban halkı ezmek için her gavurluğu yaparlar halkımız uyanık olması gerek
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    kaldırırsında alabilirmisin o mechul
    Cevapla
  • hasan hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    bi kadın daha var pkk lılarla resim çektiriyo bunlar niye hapse atılmıyo bundan iyi kanıtmı olur bunlar resmen sivil pkk lı
    Cevapla
  • Nurettin Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    yüce mevlam fasıkları sevmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den