Tartışmalara noktayı koyacak belgeler yayınlandı! Akıllara o video geldi

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken yine 'Erdoğan'ın diploması' tartışmalarının başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diploması da dahil olmak üzere üniversite dönemine ait bazı belgeler yayınlandı.

GİRİŞ 25.03.2023 13:39 GÜNCELLEME 25.03.2023 17:06
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

Muhalefetin her seçim dönemi ortaya attığı 'Erdoğan'ın diploması' iddiası 14 Mayıs seçimleri öncesi yine gündeme getirildi. Bir takım çevreler yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının olmadığını belirterek manipülasyon yapmaya çalıştı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezuniyet diplomasını kamuoyu ile paylaştı. Başkan Erdoğan'ın diploması olmadığını yalanını son dönemde 6'lı masanın üyeleri yaydı, medya tetikçileri sahip çıktı ve FETÖ'cüler sosyal medyadan paylaştı. Ancak gerçekler belgeyle ortaya çıktı.

Fahrettin Altun, Başkan Erdoğan'ın üniversite mezuniyet belgesinin yanı sıra mezunlar defteri, askerlik şubesine yazılan yazı ve okul kayıt defteri gibi resmi evrakları da açıkladı. Başkan Erdoğan 1974 yılında üniversiteyi kazandığında başladığı okulun adının İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olduğu biliniyor. Bu okul daha sonra öğretim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak devam ediyor.

 

MEZUNLAR DEFTERİNDE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıkladığı belgelere göre; Başkan Erdoğan'a bu okuldan verilen 678 no'lu ve 3 Nisan 1981 tarihli "Geçici Mezuniyet Belgesi" Dekan Doç. Dr. Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında ise Recep Tayyip Erdoğan imzası ve el yazısıyla, 'Geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım' ifadesinin yer aldığı görülüyor.

Başkan Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduğuna dair bir başka belge ise Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı 1983 tarihli defterde yer alması.

MEZUNİYETİ ASKERLİK ŞUBESİNE BİLDİRMİŞ

Başkan Erdoğan'ın üniversite mezuniyetini belgeleyen bir yazışma da fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasında gerçekleşmiş. Fakülte Sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla Rize Askerlik Şubesi'ne gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bu yazışmada, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan'ın mezuniyeti bildiriliyor.

 

 

ERDOĞAN'IN SIRA ARKADAŞI KONUŞTU

Bu tartışmalarla birlikte gündeme CHP'nin kanalı Halk Tv ekranlarında üniversitede Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sınıf arkadaşlığı yaptığını açıklayan Gazeteci Rafael Sadi'nin videosu geldi. Hatırlanacağı üzere Gazeteci Rafael Sadi, geçmiştede 'Erdoğan'ın diploması' tartışmalarının yaşandığı dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sınıf arkadaşı olduğunu hatta sıra arkadaşı olduğunu açıklamıştı.

ŞİRİN PAYZIN KEKELEMEYE BAŞLADI

Rafael Sadi'nin Erdoğan'la sınıf arkadaşı olduğunu açıklaması üzerine şaşkına dönen Emin Çapa,  "Rafael Bey, kim sınıf arkadaşınız, orayı ben kaçırdım" dedi, Sadi ise "Recep Bey..Hani diploması var mı yok mu tartışılan üniversitede 4 sene beraber okuduk aynı sırada." şeklinde cevap verdi. O anlarda diploma yaygarasını en çok körükleyen medya organlarından biri olan Halk Tv'de ortalık buz kesti. Tüm konukların yüzü bir anda düşerken, sunucu Şirin Payzın ise cümle kuramaz hale geldi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 224
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalana kimler ortak olduysa ciddi ceza almalı bu nasıl iftiralar cezalar az olmamalı
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    batılı ülkelerde bu tür saçmalıklar cezasız kalmaz! bizde bağıra bağıra bölücülük yapılabiliyor! k. k. ninyaptığı gibi... yazıklar olsun böyle adaletsizliğe!
    Cevapla
  • Kutsal 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun devlet düşmanları
    Cevapla
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bu diploma yıllar önce açıklansaydı da kimseye söz düşmeseydi
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklısın. Diplomayı çok önceden açıklamayanın hiç mi suçu yok?
    Cevapla
  • Narille 1 yıl önce Şikayet Et
    Polis kemal kılıç abi geliyor şimdi ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak