Antakya Medeniyetler Korosu kimlerdir? Depremden sonraki ilk konser tarihi

Farklı din ve mezheplere mensup sanatçıları bir araya getirerek Hatay kültürünü dünyaya duyuran Antakya Medeniyetler Korosu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiği üyeleri anısında sahne alacak.

Antakya Medeniyetler Korosu kimlerdir? Depremden sonraki ilk konser tarihi
Antakya Medeniyetler Korosu kimlerdir? Depremden sonraki ilk konser tarihi
GİRİŞ 26.03.2023 13:32 GÜNCELLEME 26.03.2023 15:30

Medeniyetler arasında adeta bir köprü görevini üstlenen ve kadim kent Hatay'ın kültür tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007 tarihinde kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, asrın felaketi olarak gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan şehirlerini ve kayıplarıyla eksilen camiasını tekrardan ayağa kaldırıyor.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU ÜYELERİ KİMLERDİR?

Toplamda 200 üyeden oluşan koro, artık 193 kişi. 7 canı asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde kaybetti. 20 Şubat'taki 6,4'lük depremden sonra şehirden tamamen ayrılmak zorunda kalan koronun bir kısmı Mersin'e, Adana'ya, İzmir'e, İstanbul'a ve diğer şehirlere dağıldı.

Yılmaz Özfırat'ın şefliğini yaptığı ve Alevi, Sünni, Ermeni, Ortadoks, Katolik ve Musevilerden oluşan birçok mezhep üyelerinin yer aldığı koro "Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü" anlayışını benimsemekte.

Koro kuruluşundan bir yıl sonra 2008 yılında "Antakya Medeniyetler Korosu Derneği" adıyla dernek haline gelerek kurumsal bir kimliğe sahip oldu. 2008 yılından itibaren bu dernek yapısı altında faaliyetlerini gerçekleştiren koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği ise 2019 yılında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU KONSER TARİHİ

Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi sanatçıların bir arada şarkı söylediği Antakya Medeniyetler Korosu depremden sonraki ilk konserini kaybettiği 7 üyesi anısına "Yara Bere" adlı şarkıyı seslendirecekleri Adana ve İstanbul'da gerçekleştirecek.

28 Mart Salı günü Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde "Seyhan'dan Asi'ye El Birliğiyle" adı altında verecek. Antakya Medeniyetler Korosu'nun ikinci konseri de 30 Mart'ta Zorlu PSM'de Dayanışma Sahnesi’nde birçok ünlü sanatçının da katılımıyla gerçekleşecek.

Koro şefi Yılmaz Özfırat’ın belirttiklerine göre, konser amacının deprem gerçeğini hatırlatmak ve kaybettikleri üyelerinin anısını yaşatmak olduğu biliniyor. Aynı zamanda gün yüzüne çıkmasının diğer sebebi de depremzede halkına motivasyon kaynağı oluşturması. Şehrin küllerinden adeta yeniden doğduğunu göstermek isteyen koro şefi, bu acının hepimizin acısı olduğunu duyurmak istiyor.

 Her koltuğun bir öğrencinin eğitim desteğine dönüşeceği etkinlikten elde edilen gelir, depremden etkilenen 2 bin 200 öğrenci için kaynak oluşturacak.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Alçakça anlaşmayı duyurdu!