Oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti

Seslendirme sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu İsmail Köksal Engür, 77 yaşında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 27.03.2023 02:46 GÜNCELLEME 27.03.2023 10:55
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Oyuncu Cengiz Bozkurt, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun." ifadeleriyle sanatçının vefatını duyurdu.

'AK SAKALLI DEDE' ROLÜYLE TANINMIŞTI

Usta oyuncu Engür, özellikle son dönemde "Leyla ile Mecnun" dizisinde oynadığı "Ak Sakallı Dede" rolüyle izleyicilerin beğenisini kazanmıştı.

Engür'ün vefat haberinin ardından, sanatçı dostları ile sevenleri baş sağlığı mesajları yayınladı.

Köksal Engür kimdir?

Köksal Engür, 1946'da Kars'ta dünyaya geldi. Sanatçı, henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu "Çocuk Saati" programında kısa radyo tiyatrolarıyla mesleğe başladı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü 1969'da tamamlayan sanatçı, TRT'de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarının da temelini attı.

Başarılı sanatçı, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapımlarında rol aldı.

Tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerde de oynayan sanatçı, "SüngerBob KareŞort" çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirdi.

Afife Tiyatro Ödülleri'nde 1999'da "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu", 2002'de ise "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seçilen sanatçı, 2005'te 16. Ankara Film Festivali'nde "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

Engür, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams'ın yanı sıra Susam Sokağı'ndaki "Büdü" karakteriyle Red Kit çizgi filminde "Red Kit"i seslendirdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Toprak Güler 1 yıl önce Şikayet Et
    Acı haber başlığını anlamıyorum. 77 yaşında imtihanı sona ermiş. İmtihanı iyiyse düğün bayram.. değilse eyvah. Anayurdumuza hepimiz döneceğiz, bu acı bir durum değil.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • Acelle 1 yıl önce Şikayet Et
    Meşhur Keloğlan filmlerindeki karakter...
    Cevapla
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    yok kardeş o dediğin Rüştü Asyalı (Keloğlan)
    Cevapla
  • Doğrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi. O kişi Rüştü Asyalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ağacın dibinde ki dayı (yeşil deniz)Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Ainhgy 1 yıl önce Şikayet Et
    O başka bi adam. Bu Leyla ile Mecnun ak sakallı dedesi
    Cevapla
  • Ade... 1 yıl önce Şikayet Et
    Asliyi sevmis kerem diyen buyuk usta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!