Seçim öncesi yeni tehlike! Herkesi ilgilendiriyor! Bu dolandırıcılık yöntemine dikkat

14 Mayıs seçimi yaklaşırken yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıktı. Dolandırıcılar, vatandaşların mail hesaplarına "Seçmen kaydınızı doğrulamanız gerekiyor" mesajıyla adım adım ilerletip haberleri olmadan bir yere üye yapıyorlar.

GİRİŞ 28.03.2023 23:54 GÜNCELLEME 28.03.2023 23:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 aydan az bir süre kala dolandırıcılar yeni bir kandırma yöntemiyle vatandaşları mağdur etmeye başladı.

BU YÖNTEME DİKKAT!

Vatandaşların cep telefonlarına ve e-posta hesaplarına YSK logosuyla "Seçmen kaydınızı doğrulamanız gerekiyor" mesajıyla bir link yollayan dolandırıcılar, vatandaşları korkutarak sonraki adımlara yönlendiriyor.

VATANDAŞLARIN HABERİ OLMADAN ÜYE YAPIYORLAR

Mesajdaki linkin yönlendirdiği adreste YSK ve resmi kurumların logolarını kullanarak vatandaşlarda işlemlerin resmi olduğuna inandıran dolandırıcılar, tüm adımları yerine getiren vatandaşları başka bir sayfaya yönlendirerek haberiniz olmadan sizi bir yere üye yapıyor. Seçmen kaydınızı yenilediğinizi sanıyorken hiç bilmediğiniz bir yere üye olduğunuzu öğreniyorsunuz.

 

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle sitelere anında erişim yasağı konmalı.
    Cevapla
  • Ey devlet..! 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da ya arkadaş emniyetin böyle zararlı linkleri takip sistemi yokmu, illa vatandaş zarara uğrayınca, canı yanınca mı takip edilecek, sürekli böyle siteleri, linkleri araştıran ve gereğini yapan sistem/ birim kurulmalı, böyle çakallar anın da etkisiz hale getirilmeli, cezalandırılmalı..!
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Buyrun Digitallesmenin sonu,hersey yapabiliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesela nereye üye oluyorsun nere ora
    Cevapla
  • mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    önce savcı ve hakimler eğitimden geçirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim