Türk askerini hiçbirşey durduramadı!

Kahramanmaraş'taki büyük deprem felaketinin yaşandığı günle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 10 helikopter pilotunun, kar ve tipiye rağmen bölgeye ulaştığı bir komutanın "Savaştayız, gerekirse ölüme gidelim arkadaşlar." dediği öğrenildi.

GİRİŞ 29.03.2023 08:14 GÜNCELLEME 29.03.2023 08:45
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, depremin ilk saatlerinde yaşanan çarpıcı bir olayı Meclis'te paylaştı. 10 pilot, "Gerekirse ölürüz" diyerek sıfır görüşle, ölümü göze alarak deprem belgesine yardıma gitti.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Uslu, olayı şöyle anlattı:

GÖRÜŞ AÇISI SIFIR

Deprem günü meteorolojiyi incelediğimizde Adana hariç neredeyse bölgenin tamamında görüş açısının sıfır olduğunu görüyoruz. Kar var, sis var ve beraberinde de tabii ki kötü hava şartları var.

HER ŞEYE RAĞMEN HELİKOPTERLER HAVALANDI AMA...

6 Şubat'ın ilk saatlerinde Ankara'dan 10 helikopter topluca hareket yapıyor, kalkış yapıyor.

Hava şartları nedeniyle üç buçuk saat havada kalıyorlar -normalde helikopterler iki buçuk saat havada kalıyorlar- ancak Toroslar'ı geçemeyince Aksaray'da uygun yere iniyor.

BİR KOMUTAN: GEREKİRSE ÖLÜRÜZ...

Bu kar ve sis nedeniyle helikopterler havalanamayınca bir komutan diyor ki "Savaştayız, gerekirse ölüme gidelim arkadaşlar."

Pilotlarımız o sıfır görüşle Hatay'a, Maraş'a ve Antep'e ulaşıyorlar.

18 UÇAK

Yine bakın, bölgeye ilk saatlerden itibaren kargo uçakları sevk ediliyor. 18 uçakla saat on bir itibarıyla bölgeye sevkiyatların yapıldığını görüyoruz.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Diyarbakırlı21 1 yıl önce Şikayet Et
    Envanterde uçak helikopter İHA siha acilen her biri için 5000 bin adet oluşturulmalı kötü senaryo için hazırlıklı olmalıyız top yekun seferberlik halinde devletimizin yanındayız
    Cevapla
  • GERÇEKLER DÜNYASI 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ülke ve İslam düşmanlarına fırsat vermesin inşallah,, içimizde maalesef satılmış beyinler çok Allah onları da ıslah etsin hidayet versin inşallah
    Cevapla
  • Güngör 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremle aynı zamanda sergilenen isyan ve iç kaos opersyonu vardı, uçak gemisi hazırdı, Suriye'den Antakya'ya gelenler vardı. Devlet biraz pasif olsaydı planları tıkır tıkır işleyecekti.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Celle celalühü razı olsun iyilerle karşılaştırsın kötülerin şerrinden kayırsın korusun muhafaza eylesin amiiin
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ordumuza güç kuvvet versin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!