En kısa oruç tutan ülke nerede yer alıyor? İşte 3,5 saat oruç tutan o yer..

Ramazan ayına girilmesiyle oruç tutulan sürelerin bölgeden bölgeye farklılık göstermesi Müslümanların merak konusu oldu. İftar saatinin şehirlere göre azalıp uzaması hangi şehrin en kısa sürede oruç tuttuğunu da gündeme getirdi.

En kısa oruç tutan ülke nerede yer alıyor? İşte 3,5 saat oruç tutan o yer..
En kısa oruç tutan ülke nerede yer alıyor? İşte 3,5 saat oruç tutan o yer..
GİRİŞ 30.03.2023 17:24 GÜNCELLEME 30.03.2023 17:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dünya genelindeki tüm Müslümanlar, yaşadıkları ülkelerin konumu sebebiyle birbirinden farklı zamanlarda oruçlarını açıyor. Oruçlu kalma süresinin en uzun yaşandığı Kuzey’de yer alan İskandinavya iken buradaki en uzun oruç tutan ülke ise İzlanda oluyor. Dünyada en kısa sürede oruçlu kalan ülke ise Orta Doğu’da yer alan Umman ülkesi olarak kayıtlara geçiyor.

EN KISA ORUÇ TUTAN ÜLKE 2023

11 Ayın sultanı Ramazan ayının önümüzdeki 20 yıl kış aylarına denk geleceğinden Türkiye’de gün içinde oruç tutma süresi yaz mevsimine göre daha kısa geçecek Ülkemizde geçtiğimiz yaz aylarında oruç tutma süresi 17-18 saate çıkarken, şuan Mart ayında 14 saatlere kadar düştü. Ocak ve Şubat aylarına Ramazan denk geldiğinde ise oruç tutma süresi Türkiye’de 12 saatlere kadar inebiliyor. Fakat dünya genelinde 5 saat ve altında oruç utan bölgeler de mevcut.

3,5 SAAT ORUÇ TUTAN ÜLKE

Arap Yarımadası’nda yer alan Umman ülkesine bağlı Wekan adında bir köy, sadece 3,5 saat oruç tutarak iftara erişiyor. Bu özelliğiyle dünyanın en ilginç yerleşim yerleri arasına girmeyi başardı. Bu köyde güneşin yeryüzü ile buluştuğu süre oldukça kısa. Çevresi sarp dağlarla çevrili olduğu için güneş saat 11.00'de doğup 14.30'da batıyor. Bu yüzden oruç tutma süresi 3,5 saate kadar inebiliyor.

Ancak bazı kaynaklar tarafından söz konusu köyde köylüler etraftaki diğer yerleşim yerleri ile aynı saatlerde sahur ve iftar yaptıkları belirtiliyor. 

EN UZUN ORUÇ TUTAN ÜLKE 2023

En uzun oruç tutulan bölgenin ise, 21 saat 13 dakika ile İskandinavya'da, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'in olduğu öğrenildi.

KAYNAK: CNN TÜRK
Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekvatora ne kadar yakınsa imsak ve iftar arasındaki zaman o kadar kısa olur. Ekvatora ne kadar uzaksa kutuplara ne kadar yakınsa imsak ve iftar arasındaki fark o kadar uzun olur. Bu da dünyanın şeklindeki ekvatorda basık şeklindeki olmasından dolayı. Dünyanın şekli geoidtir. Denizleri çıkarırsak elipsoidtir.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ülkede bir köy dağların arasında diye erken güneş batsada yaşadıkları ülkenin en yakın bölgesine tabidirler 3,5 saat oruç aynı bölgede olmaz peki 3,5 saat de namaz vakitleri nasıl belirleniyor her saat başı namaz mı kılıyorlar
    Cevapla
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    güneşin doğuşu deniz seviyesiyle ölçülür. uludağın eteğindeki köylerdede güneş erken kayboluyor ne yapsınlar şimdi orucu kısa mı tutsunlar. biraz mantıklı olun lütfen
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iddia doğru değil...wakan namaz vakitlerine baktım...15 saat oruç tutuluyor...gayet normal...
    Cevapla
  • Bilge Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Wakan'da 3,5 saat oruç tutulduğu yanlış bilgi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!