Yapılan son anket desteği gözler önüne serdi: Yüzde 92'ye dayandı

Araştırma şirketi Areda Survey’in 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Deprem ve Yardım araştırmasına göre Türk halkının yüzde 92,2’si deprem sürecinde sivil toplum kuruluşlarının performansını başarılı buldu.

GİRİŞ 30.03.2023 14:50 GÜNCELLEME 01.04.2023 08:00
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Türkiye, tarihinde görülmemiş ve büyük yıkımlara yol açan bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bu felaket sonrası arama-kurtarma, gıda, barınma, sağlık gereçleri ve her türlü destek için Türk halkı tek yürek haline geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve yabancı ülkelerden yardıma gelenler yaraları sarmak için mücadele etti. Peki, deprem sürecindeki yardımlaşma duygusunu Türk halkı nasıl buldu? Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 89,9’u deprem sürecindeki yardımlaşma duygusunu çok güçlü buldu. Sivil toplum örgütlerinin performansını ise yüzde 92,2 oranında başarılı olarak değerlendirdi.

TSK'NIN DEPREM SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMALARI BAŞARILI BULUNDU

Türkiye’nin içeride ve dışarıda güvenliğinin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri de arama-kurtarma başta olmak üzere çeşitli yardım faaliyetleriyle sahadaydı. Peki, Türk halkı bu yardım seferberliği için ne düşünüyor? Araştırma sonucuna göre Türk halkının yüzde 65,1’i deprem sürecinde TSK’nın performansını başarılı buldu.

YABANCI ÜLKELERŞN YARDIMLARINI TÜRK HALKI YETERLİ GÖRDÜ

Türkiye’nin dış politikada zaman zaman sorunlar yaşadığı ülkelerde dâhil olmak üzere birçok yabancı ülke Türkiye’ye önemli destekler sağladı. Nakdi yardımların yanında, bazıları arama kurtarma çalışmalarına katıldı, bazıları ülkelerinden yardımlar getirdi. Bu yardımlar Türk halkı tarafından nasıl karşılandı? Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 81,4’ü yabancı ülkelerden gelen yardımları yeterli olarak değerlendirdi.

Metodoloji

Bu çalışma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak 28 Şubat - 03 Mart 2023 tarihleri arasında 2.440 örneklem ile gerçekleştirilmiştir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Başarılı
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Yorumlar tr zeka düzeyinin özeti
    Cevapla
  • Rimke 53 11 ay önce Şikayet Et
    Sen süper zekamızın
    Cevapla
  • Osman 11 ay önce Şikayet Et
    Kepaze herifler muhalefet düşmanları anket iktidarın başarısından sözetmiyor yalakalar utanmazlar
    Cevapla
  • Ayşe 11 ay önce Şikayet Et
    Allah zeval vermesiin başkanimıza saglıkversin oyapat inşşallahki mseyi madur etmez
    Cevapla
  • Memo 27 11 ay önce Şikayet Et
    Onu bunu birak bu hukumet bu kadar basarisiz olsa dunyanin dornir yanindan hasta turk vatandaslarini nasil memlekete getirdi korona da 100 devlete yardim yapti bunu biz ilk defa goruyoruz 80 yildir bu memleke bir civi cakilmadi yalanmi ne yaptiniz desek cevap yok
    Cevapla
  • Oktay 11 ay önce Şikayet Et
    Bize niye yapılmadı peki
    Cevapla
  • Can 11 ay önce Şikayet Et
    Bi okuma mış cahiller var. Birde okuyup herşeyi bildiğini sanan cahiller var. Atatürk'ün dediyi gibi cahil deyince okumamış insan gelmesin aklınıza . Her kesin gözü , kulağı var bakar ,dinler ,ancak bakmakla görmek arasında , dinlemekle duymak issekmek çok başka dağalar kadar fark var arada . Sizlere sabahdan akşama kadar anlatsak bizim anlattımız sizin anlayacağınız kada
    Cevapla
  • Celal 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Devletimiz herkezin yanında bu felaketin altından türkiye kalkacak. Hiç bir ülke kalkamaz. Bu hükümet gibi kimse çalışamaz mualefet fitnelik peşinde dış güçlerin maşalığını yapıyor herkes görüyor biliyor. Nankörlük yapmayın
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Baska ulkelere yapti bize niye yapmadi acaba ucaklarini gondermedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar