Parçalanan metrobüs görüntüsü tepki çekmişti… Ayrıntılara Haber7 ulaştı

İBB’ye ait metrobüslerin kepçeyle parçalanma görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki gelmiş, İBB topu MKE’ye atmıştı… Parçalanan metrobüslerin akıbetiyle ilgili ayrıntılara Haber7 ulaştı.

GİRİŞ 30.03.2023 20:43 GÜNCELLEME 30.03.2023 20:55
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış
  •        Haber7 - Özel

İstanbul trafiğinin kilit araçlarından metrobüsler, İBB’nin CHP’li yönetimi döneminde arıza, yangın ve kazalarla gündeme geliyor. Tam 12 ilçeyi birbirine bağlayan metrobüs hattındaki araçların bazıları arıza gibi sebepler dolayısıyla İETT garajlarında ‘yatıyor’. İBB’nin AK Parti döneminden kalan icraatları büyük törenlerle sahiplenen Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimi, olumsuz her durumda ise önceki AK Parti yönetimlerini suçluyor. Aynı durum, arızalanan metrobüslerle ilgili “Kadir Topbaş döneminde alındı” denilerek bu argümanın arkasına saklanılmasıyla da sık sık gözleniyordu.

METROBÜSLER PARAMPARÇA

İşte İBB’nin o bozuk metrobüsleriyle ilgili dün sarsıcı bir görüntü yayınlandı. Sosyal medyada süratle yayılan görüntülerde, metrobüslerin kepçe tarafından parçalandığı görüldü. Büyük tepkiye neden olan parçalanan metrobüslerle ilgili İBB açıklama yapmak zorunda kaldı. İBB, metrobüs parçalanması olayını kabul ettiği açıklamada, topu Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) attı.

İBB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı sosyal medya hesaplarında, eski metrobüs araçlarının ‘Makine Kimya Endüstrisi’ tarafından taşınma öncesi parçalara ayrılma görüntüleri, İETT’nin metrobüs araçlarını parçaladığı iddiasıyla haberleştirilmiştir.

Söz konusu görüntü; 2007 ve 2008 yılında Hollanda’dan alınan, verimsizliği ve ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle hurdaya ayrılan, yedek parçası bulunmayan ve üretici firması da iflas etmiş olan eski metrobüs araçlarının ‘Makine Kimya Endüstrisi’ tarafından taşınma öncesi parçalara ayrılma görüntüsüdür. Kurumumuz, yerli üretim olan güçlü ve konforlu metrobüs araçlarını şehrimize kazandırmaya devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”


 

Açıklamada, metrobüslerin neden deprem bölgesinde konteyner tarzı bir hizmette kullanılmadığına yönelik eleştirilere cevap verilmedi.


‘BUNLAR HURDA, GELİP ALIN’ DEMİŞLER

İBB’nin ayrıntı vermediği olayla ilgili HABER7’nin edindiği bilgilere göre, İBB’nin Ayazağa’daki tesisleri boşaltma kararı aldığı, bu sebeple MKE’nin kapısını çaldığı öğrenildi. Türkiye’deki bütün kamu kurumlarının kanuni olarak malzemelerini sadece Makine Kimya Endüstrisi’ne satabildiği biliniyor. İBB’nin bu kapsamda MKE’ye “metrobüslerin kullanım ömrünü doldurduğunu ve hurda olarak alınabileceği” bildiriminde bulunduğu kaydedildi.

Yapılan anlaşma çerçevesinde MKE’nin Ayazağa’daki hurda metrobüsleri hurda olarak alması kararlaştırıldı. Prosedürlere göre MKE’nin küçük malzemeleri olduğu gibi en uygun depoya taşırken, vagon, körüklü otobüs gibi büyük çaplı hurdaların yerinde ayrıştırıldıktan sonra hurda tesislerine götürüldüğü öğrenildi. İBB’nin metrobüslerinin taşınma güçlüğü sebebiyle yerinde parçalanarak ayrıştırılması gerektiği, bu nedenle MKE nezaretinde yüklenici firma tarafından hurda malzemelerinin ayrıştırıldığı bildirildi.
Söz konusu görüntülerin, ayrıştırma esnasında çekildiği belirtiliyor.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 177
  • hemen 1 yıl önce Şikayet Et
    bir kayyum atayıp şu eko denen belayı def edin artık bu araçların parasınıda bütün sorumlulardan tahsil edin topbaş a gıcık oluyorlardı kasten yapmışlardır parçası yok lafı hikaye
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda ki İBB yonetimiönceki yönetimin mirasını ve kazanımlarını yiyiyor yakında İBB nin dimdizlak iflasını göreceğiz.
    Cevapla
  • Kahraman 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Görünenler,Ya görünmeyenler,Kapalı kapılar ardındakiler.Bu tipler için Taze kan deyip,İbb'ye Başkan yapan seçmenler,bu büyük bir Kul hakkıdır.Vebâlide tüm oy verenlerindir.Milletimiz şunu anlamalıdır... Chp el değiştirmiştir.Hani Atatürk'ün ismini kullanıyorlar ya !!! Aynı hatayı Gene seçimlerde yapmayın,yoksa hep birlikte VATAN'sız kalacağız.Büyük planları,görmek lâzım.
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerde 89 model 302 benzer araçlar çalışıyor kimi kadırıyorsun bunlar gelsinn yapılan herşeyi kepçeyle yıkar hurdaya ihalerle satar gelmeden söylediler ama hakımız görüyor ama genede bunlara oy verriyor gelince togg da kepçeyle ezerler
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar bu metrobüs hiç hurdaya benziyormu ihtiyacı olan beldelere kan bankası kütüpane depremde aç evi gibi degerlendire bilidi kim bilir kimlere peşkeç çektin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı