Türkiye bunu da gördü! Sahte belgeyle İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı sahte evraklarla aday adayı olan üyeyi partiden ihraç ederek disipline sevk etti. Partiden yapılan açıklamada, "İlk ilettiği evraktaki imzadan şüphelendik." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye bunu da gördü! Sahte belgeyle İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu
Türkiye bunu da gördü! Sahte belgeyle İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu
GİRİŞ 31.03.2023 18:36 GÜNCELLEME 31.03.2023 18:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için İyi Parti’de aday adaylığı başvuru süreci 24 Mart Cuma günü sona erdi. Aday adaylığı başvuruları sona erdikten sonra İyi Parti Kocaeli Seçim Koordinasyon Merkezi aday adayları ile çeşitli programlar düzenlemeye başladı. 50 ismin aday adaylığı başvurusu yaptığı Kocaeli’de ilginç bir durum yaşandı. Bir adayın evraklarında gariplik olduğunu tespit eden İyi Parti Kocaeli İl Başkanlığı, söz konusu adayla ilgili evrakları genel merkezden talep etti. Bu süreçte adayın SKM programları askıya alındı.

"EVRAKTAKİ İMZADAN ŞÜPHELENDİK"

Söz konusu adayla ilgili gerekli belgeleri toplayan İyi Parti Kocaeli İl Başkanlığı evrakın Genel Merkez tarafından düzenlenmediğini tespit etti. Sahte evrakla başvuru yapan adayla ilgili İyi Parti Kocaeli İl Başkanlığından yapılan açıklamada, "Parti üyemiz olan G.Ş., bir süre önce İl Başkanlığımıza başvurarak milletvekili aday adayı olduğunu, başvurusunu genel merkezimize yaptığını ifade etti. Kendisinden başvuru evraklarını talep ettik. İlk ilettiği evraktaki imzadan şüphelendik. Bu süre içerisinde SKM'de görev yapan arkadaşlarımız, G.Ş.'nin programlarını askıya aldı. Genel merkezimizle söz konusu ismin aday adaylığı başvurusu yapıp yapmadığı yönünde iletişime geçtik. Gerekli evrakları istedik. Herhangi bir başvuru yapılmadığı tarafımıza iletildi. Bugün itibariyle G.Ş.'nin partimizden ihraç edilmesi için işlemlerimizi başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca parti avukatlarımız tarafından G.Ş. hakkında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Bilinmelidir ki İyi Parti, hukuk devletinin güvencesidir. Biz bütün adaylık başvurularımızı hukuk çerçevesinde değerlendiririz. Kamuoyunda en ufak bir tartışmaya mahal verecek durumları engellemek için hareket ederiz. Bugün diploma tartışmalarının halen gündemde olduğu siyasi atmosferde Kocaeli İl Başkanlığımız talihsiz bir olay yaşamış ve sahte evraklarla aday olmuş gibi davranan bir şahısla karşı karşıya kalmıştır. İyi Parti Kocaeli İl Başkanlığı olarak gereğini ivedilikle yaptık ve hukuk dışı bu durumun önüne geçtik. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’ta da halkımız gereğini yapacak ve hukuk dışı bütün durumların önüne geçecektir" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti araştırıp eliyor, siz de mümkünse sahte evraklı tercih ediyorsunuz. Sahte diploma ve evrakta sahtecilikten Yerlikaya yönetim kurulu üyesi bile olabiliyor. Kötüleyim derken övmüşsün İyi partiyi, birine laf söylerken önce halim nicedir diye kendinize bakmalısınız.
    Cevapla
  • Ev Sahibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Pensilvanyadakiler merak etmesinler gereğini yapıp hukuk dışılığın önüne geçeceğiz. Tıpki 15 temmuzdaki gibi...
    Cevapla
  • Raşit Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    kemalle yola çıkanın hali :D
    Cevapla
  • Bedii 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur olur iyi partide olur. Şaşmayın
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de vekil olmamis aday icin gelmi zaten ulke de her sey sahte sanki kendileri cok mu iyi bunlar da sahte milliyetci gercek de ise pkk hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...