Seçimlere 42 gün kala kritik viraj! Bugün son gün

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere doğru geri sayımını sürdürürken, YSK’nın 20 Mart’ta askıya çıkardığı seçmen listeleri için süre bugün sona eriyor.

Seçimlere 42 gün kala kritik viraj! Bugün son gün
Seçimlere 42 gün kala kritik viraj! Bugün son gün
GİRİŞ 02.04.2023 09:08 GÜNCELLEME 02.04.2023 09:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimine göre 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi 20 Mart’ta askıya çıkarılan seçmen listelerindeki eksikliklerin tamamlanması ve itirazlar için süre bugün sona eriyor. Vatandaşların seçmen listesinde olup olmadıklarını e-Devlet’ten sorgulaması ya da bağlı oldukları muhtarlığa giderek listede yer alıp almadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Yurtiçi seçmenler e-Devlet’ten “Yurt İçi Seçmen Sorgulama” bölümünden, YSK’nin mobil uygulamasından, 444 9 975 numaralı telefondan ya da YSK Çağrı Merkezi’nden seçmen kaydı kontrolü yapabiliyor. Seçmen kaydı olmayan ya da bilgi değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor. Burada düzeltme işlemlerinin başvuru belgesinin örneği ile ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edilmesi gerekiyor.

Öte yandan Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın başvurusu üzerine güvenlikleri nedeniyle adres değiştirmek zorunda kalan kadınların durumuna ilişkin YSK karar yayımladı.

KİMLİK BİLGİLERİ GİZLİ
Buna göre koruma kararı bulunan seçmenin sandık seçmen listesinde, adının ve soyadının ilk harflerine yer verilmesine, T.C kimlik numarasının ortasında yer alan 5 karakterin gizlenmesine hükmedildi.

Ayrıca kurul, sandık kurulunca kullanılacak sandık seçmen listesinde tüm verilere tam olarak yer verilmesine karar verdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Rukiye 11 ay önce Şikayet Et
    Bizim mahhededeki listede Suriyeli Irak vb vb dolu Türk yok ,ne hale geldik ,ülkemde mülteci istemiyorum
    Cevapla
  • Talha 11 ay önce Şikayet Et
    dünyada hepimiz mülteciyiz böyle kibirlenmeye gerek yok... şu topraklarda hangi medeniyetler hangi uygarlıklar hangi milletler yaşamadı ki...almanların bize yaptıklarının daha aşağılığını biz din kardeşlerimize yapıyoruz yazık günahtır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı