Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı oluşturulan algı operasyonları çürüdü! Hepsi yalan çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı, organize bir biçimde birçok sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraflarla ilgili çalışılan algı operasyonları tek tek çürütüldü. İletişim Başkanlığı, fotoğrafları deşifre ederek yalanları ortaya çıkardı.

GİRİŞ 03.04.2023 01:18 GÜNCELLEME 03.04.2023 10:20
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, organize bir biçimde birçok sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraflarla ilgili paylaşımlarda bulundu.

Sosyal medyada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı bir fotoğraf, orijinal olduğu iddiasıyla paylaşıldı.

Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken poz! Sosyal medyada gündem oldu! CHP'den açıklama!Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken poz! Sosyal medyada gündem oldu! CHP'den açıklama!

İDDİALAR YALAN ÇIKTI

Twitter'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir camide ayakkabıyla namaz kılarken görüldüğü bir fotoğraf dolaşıma sokuldu. Paylaşım kısa sürede çok sayıda görüntülenme aldı. İddiaya konu olan fotoğrafın daha önce de paylaşıldığı tespit edildi. Fotoğraf, Nisan 2023'te de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir iftar buluşmasında seccadeye bastığı anların gündeme gelmesiyle tekrar paylaşıldı.

FOTOMANTAJ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Ancak, fotoğrafın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı camide ayakkabıyla namaz kılarken gösterdiği iddiası doğru değil. Erdoğan’ın kafası fotoğrafa sonradan eklenmiş. Fotoğrafın orijinalinde Erdoğan’ın bulunduğu yerde Lübnan Başbakanı Saad Hariri bulunuyor.

Makkah Newspaper'ın 6 Temmuz 2016 tarihli haberine göre, fotoğraf Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Lübnan eski Başbakanı Hariri ve diğer kraliyet ve siyasilerin bir Ramazan Bayramı namazını kılmak üzere bir araya geldikleri esnada çekilmiş. 

Aynı habere ait fotoğraflar başka haber sitelerinde de 6 Temmuz 2016’da yer almış. Buradan hareketle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı camide ayakkabıyla namaz kılarken gösteren fotoğrafın montaj olduğu anlaşılabilir. Fotoğrafın orijinalinden de anlaşılabileceği gibi Erdoğan’ın yüzü fotoğrafa sonradan eklenmiş.

ERDOĞAN, OBAMA BULUŞMASI DOLAŞIMA SOKULDU

Bir diğer dolaşıma sokulan fotoğrafta ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Obama'nın ayakkabı ile camiye girdiği ileri sürüldü. Eski ABD Başkanı Obama 7 Nisan 2009 tarihinde, Ayasofya (2009'da müzedir) ve Sultanahmet Camii'ni gezmiş, Obama'ya o tarihte Başbakan olan Erdoğan'da eşlik etti. 

ZİYARETLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ!

Erdoğan ile Obama ayakkabılarını çıkardıktan sonra Sultanahmet Camii'ne girdi. Ziyaretle ilgili tüm görüntüler iddiaları çürüttü.

CAMİYE AYAKKABIYLA GİRDİ İDDİALARI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, organize bir biçimde birçok sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraflarla ilgili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye ayakkabı ile girdi" iddialarını da yalanladı.

Merkez tarafından yapılan açıklamada söz konusu fotoğrafların caminin içinde değil dışında çekildiği, Başkan Erdoğan'ın camiye girdiği esnada ayakkabılarını çıkardığı ve fotomontaj olduğu ifade edildi.

FOTOĞRAFIN CAMİ İÇİ DEĞİL DIŞINDA ÇEKİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Fotoğrafın 2 Eylül 2018'de Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii'nin açılış töreni esnasında çekildiği tespit edildi. Dar açıyla kesilerek manipüle edilen fotoğrafın geniş açılı orjinal hali incelendiğinde, fotoğrafın cami içi değil dışında çekildiği açıkça görülmekte.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    şeytanın maskaraları.
    Cevapla
  • Murad 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte ne doğru tesbit geldikleri gibi gitmedikleri
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu cebinde namaz tekkesi taşıyacak kadar samimi bir Müslüman olan, dini hiçbir zaman kullanmayıp sadece yaşayan bir insan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın camiye ayakkabı ile girebileceğini idea etmek kadar ahmakça bir şey olabilir mi. Bu ahmaklar herkesi kendileri gibi aptal zannediyor herhalde.
    Cevapla
  • Arif Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilen bilir ayakkabı ile namaz kılmak çok zordur.. Zaten kimse bu şekilde kılmaz. Bu lafları namazla alakası olmayanlar ediyor.
    Cevapla
  • Seyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın sermayesi yalan kıyamete kadar hesabı sorulmayan yalan bunların da sermayesı yalan 14 Mayıs'ta hesabı sorulacak ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika açıklaması: İnsanlık tarihi için dönüm noktası! Putin çılgında döndü
Slovakya Başbakanı'na suikastte saldırganın kimliği şoke etti: Ünlü edebiyatçı...