Bakan Soylu Hatay için süre verdi

İftarda afetzedelerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı'ndan 10 gün sonraya kadar Hatay'ın tamamında acil yıkılacak binaları ve enkazları kaldırmış olacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 03.04.2023 22:45 GÜNCELLEME 03.04.2023 22:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Hassa ilçesindeki İsveç Çadır Kenti'nde kalan depremzedelerle iftarda bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 57 gündür bir arada oldukları afetzedeleri hiç yalnız bırakmayacaklarını, afetin bütün yaralarını sarıncaya kadar devletin ve sivil toplum kuruluşlarının deprem bölgesinde bulunacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hassa'daki İsveç Çadır Kenti'nde kalan depremzedelerle iftar yaptı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Soylu, "Hatay'da enkazların yaklaşık yüzde 40'ını, acil yıkılacak binaların yüzde 50'sini yaptık. Hassa'da da hemen hemen aynısı. Bayramdan 10 gün sonraya kadar Hatay'ın tamamında ilk önce acil yıkılacak binaları ve enkazları kaldırmış olacağız. Daha sonra ağır hasarlı binalara başlayacağız." diye konuştu.

Soylu, yaklaşık 13 bin konteynerin geldiğini, Hassa'da konteynerlerin kurulumunun yaklaşık bir hafta içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Türkiye genelinde 650 binin üzerinde çadır, 50 binin üzerinde konteyner kurulduğunu bildiren Soylu, "2 ayda 100 bin demiştik, bir ayı geçti, bir ay sonra da 100 bini tamamlamış olacağız. Diğer ayda ve ondan sonraki ayda da 200 bini tamamlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıkılan konutların yerine yapılacak konutların bir yıl içerisinde teslim edileceğini söylediğini hatırlatan Soylu, "Bu bizim en önemli teminatımızdır." dedi.

"GECE GÜNDÜZ HEP BİRLİKTE BİR UĞRAŞ İÇERİSİNDEYİZ"

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi dayanamayacağı büyüklükteki bu yıkımdan sonra herkesin bölgeye yardıma koştuğunu, depremzedeler evlerine geçinceye kadar eğitim, sağlık ve temizlik başta olmak üzere her sorunla tek tek ilgilendiklerini anlatan Soylu, "Hiçbir şeyi eksik bırakmamak için gece gündüz hep birlikte bir uğraş içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Soylu, geçmişte yaşanılan afetlerin ardından verdikleri tüm sözleri hayata geçirdiklerini dile getirerek, "Hassa'yı eskisinden çok daha dirençli, gelecek nesillerimizin çok daha iyi yaşayabileceği bir hale getireceğiz. Onu yapana kadar da sizin yanınızdan ayrılmayacağız." sözlerini kaydetti.

Köylerde evleri yıkılana evlerinin yanına koyabilecekleri bir konteyner vereceklerini, ilçe merkezlerinde de yemek imkanı sunulan, her türlü sosyal ihtiyacın karşılandığı konteyner kentler yaptıklarını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Biz yine ayağa kalkacağız. Yine dünyanın göz bebeği bir ülke olarak, ülkelere yardımlarımıza devam edeceğiz. Biz asil bir milletiz, sizler asil insanlarsınız. Hem kendimizi toparlayacağız hem gelecek nesillerimize güçlü şehirler bırakacağız."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Hata kaza iktidar değişirse Allah korusun 11 ilimiz evsiz kalır. Çadırlarda kalmaya devam ederler. Çünkü chp çok acımasız. Kentsele karşı çıkıp yıkılan evlere mahkum etmedilermi.
    Cevapla
  • Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce rabbim hepinize güç kuvvet versin inşallah. İşiniz kolay değil
    Cevapla
  • nurı goksu belcıka 1 yıl önce Şikayet Et
    devletım orda sukur sahtekarlar yalancılar yok devlet mıllet el ele
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak