FOX TV'den bir gaf daha! Algı operasyonu yapayım derken alay konusu oldular!

FOX TV, sosyal medyada 'Röportaj Adam' olarak bilinen Mahsun Karaca'nın mizansen olarak paylaştığı bir parodi haberini, Ana Haber programında gerçekmiş gibi servis etti.

GİRİŞ 03.04.2023 23:13 GÜNCELLEME 03.04.2023 23:13
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

FOX TV sunucusu İlker Karagöz, sosyal medyada 'Röportaj Adam' olarak bilinen fenomenlerden Mahsun Karaca'nın bir kanalın KJ'sini kopyalayarak 'İstanbul'un Esenyurt ilçesinde emlakçı, kiracı ve farklı milletlerden kişiler kavga etti' temasıyla yayınladığı mizansen haberi gerçek sanarak Ana Haber programında yer verdi. Muhalefete yakınlığıyla bilinen kanalın mizansen haber üzerinden algı operasyonu girişimi ise alay konusu oldu.

FOX TV'den bir gaf daha! Algı operasyonu yapayım derken alay konusu oldular!

SOSYAL MEDYA PARODİSİNİ GERÇEK SANARAK ALGI KURGULADILAR

Söz konusu video, sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Muhalefet yandaşı FOX TV, Korkusuz gazetesini kaynak göstererek söz konusu iddiaları gerçek sanıp ülkemizdeki mülteciler üzerinden algı operasyonuna girişti.

KARAGÖZ "BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ" DEDİ

Fox'un sunucusu İlker Karagöz, "Ganalı emlakçıyla Kamerunlu kiracı arasındaki kavgaya kimler kimler karışmış. Takip etmeye çalıştığınızda bulamıyorsunuz, Birleşmiş Milletler gibi bir kavga haline gelmiş." ifadelerini kullandı.

'GÖRÜYOR MUSUNUZ? ESENYURT'TA NELER YAŞANIYOR'

Parodi haberin sahibi Karaca'nın görgü tanığı olduğunu sanan Karagöz sözlerinin devamında ise, "Görgü tanığı anlatıyor; Ganalı emlakçı... Alt katta Suriyeli var, onlar da mevzuya giriyorlar. Karşı binada Kenyalı var beni de o haberdar etti diyor. Karşı köşedeki manav Faslı, o da Afgan terziyi alıp yanına geliyor. Görüyor musunuz Esenyurt'ta neler yaşanıyor?" diye ekledi.

FOX TV'den bir gaf daha! Algı operasyonu yapayım derken alay konusu oldular!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Abbbazzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki devlet samanlari bu sazanlar için ithal ediyo
    Cevapla
  • UYAN YURFUM INSANI 1 yıl önce Şikayet Et
    % 99 u musluman olan bu ulkede amerikan merkezli fox joy un yilda muslumanlari kotuler nitelikte 26 bin makale yayinlayanladığından bir haber sekilde muhalif diye FOX TV izlerler . Sonra da tiktikta memleketi kurtarirlar. Cunki bu soroslar da biliyorki biz turklerde okumak yerine sosyal platformlarda duyduklarina inanmak gelenek haline gelmistir.
    Cevapla
  • vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 99 mu Müslüman man hahahaha
    Cevapla
  • HORASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    foxtv - sözcü tv - halk tv tv bişey daha var şimdi aklıma gelmedi. Hepsi aynı yerden yönetilen operasyon kanalları. Bizim millet de bunlara inanıp sağda solda bunların laflarını söylüyor.
    Cevapla
  • Kırsehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların her haberi böyle işte
    Cevapla
  • DOĞRUSÖZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bile istiye yapıyolar. Çünki feyk haber olduğunu bile bile satın alacak bir koyun sürüleri var adamların..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı