Tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli var

İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu öğrenildi.

Tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli var
Tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli var
GİRİŞ 03.04.2023 23:56 GÜNCELLEME 03.04.2023 23:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet suçuna yönelik yürütülen çalışma kapsamında gözaltına alınan 79 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 13'ü işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 66'sı adliyeye sevk edildi.

Adliye sevk edilen 66 şüpheliden 3'ü çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 63 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerden Ö.E. ile B.Ç'nin tapu müdürlüğü personeli olduğu, B.M'nin ise emlakçılık yaptığı öğrenildi.

OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet suçuna yönelik çalışmada, 25 Nisan-28 Ağustos 2022'de Silivri Tapu Müdürlüğünde görev yapan bazı kişilerin işlemleri öne alarak ve usulsüz işlem tesis ederek rüşvet yoluyla maddi menfaat temin ettiği belirlenmişti.

Aralarında tapu müdürlüğü personeli ve aracı kişilerin de bulunduğu 79 şüpheli, 31 Mart'ta İstanbul merkezli Edirne ve Konya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ben memurum, kim rüşvet alıyorsa veriyorsa tutuklansin. trafik polisleri denetlensinn.... cevirmedeki trafik polisleri
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef eskisi gibi her yerde rüşvet dönmeye başladı hükümet buna çözüm bulmalı gerekirse memuriyetlerini yaksın ama o eski günlere dönmeyelim.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kurumlarının genelinde var lütfen bu işe bir çare bulun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim gördüğüm bütün tapularda var rüşvet bunada vesile olan genelde emlakcılar ve mütaahitler işleri hızlı bitsin diye veriyorlar rüşveti
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    4500 tl döner sermaye harcı aldılar 500 tl lik işe onuda personelleri yarım yaptı eksik iş için mer ile 3 kez tapu genel müdürlüğüne şikayet ettim adamlar beni haksız buldular devleti bile umursamıyorlar bu kurum ciddi incelenmesi lazım düzgün bir şikayet hatları bile yok hatta telefonlara bile bakmıyorlar kaza ile bakılsa bile yetkili beyler vatandaş ile görüşme zahmetinde bulunmuyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor