Valilik açıkladı! Kırıkkale'de kaynak suyu izin alarak kullanılabilecek!

Kırıkkale Valiliği, il genelindeki iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı gibi yerlerden izinsiz olarak su kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Valilik açıkladı! Kırıkkale'de kaynak suyu izin alarak kullanılabilecek!
Valilik açıkladı! Kırıkkale'de kaynak suyu izin alarak kullanılabilecek!
GİRİŞ 04.04.2023 18:36 GÜNCELLEME 04.04.2023 18:42
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı sebebiyle tüm yeraltı ve yer üstü su kaynaklarının, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) izni olmadan kullanılmaması zorunlu hale geldiği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, “İl sınırlarındaki iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı gibi yerlerden izinsiz olarak su alınmayacak ve kullanılmayacak. İzinsiz su kullanımının yasaklandığı iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanalı gibi yerlerden sorumlu kuruluşlar tarafından kendi sorumluluk alanında olan yerlere vatandaşlar tarafından rahatça görülecek şekilde 'bu gölden/kanaldan/barajdan izinsiz su alınması ve kullanılması yasaktır' levhaları konulacak" ifadelerine yer verildi.

'DENETİM FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK'

Denetimlerin yapılacağının kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla özellikle vatandaşla buluşma toplantılarında ve esnaf ziyaretlerinde izinsiz su kullanımı mevzuatı konusunda bilgilendirmenin yapılması, konu ile ilgili hazırlanacak el broşürü ve afiş gibi materyallerin vatandaşlarımızın görebilecekleri alanlara asılması ve dağıtılması sağlanacak. Başta kolluk ve zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek."

KURALLARA UYMAYANLARA İŞLEM YAPILACAK

Kurallara uymayanlar hakkında, fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı ve fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılacağı bildirildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Damlatma sulamayı zorunlu kılmak lazım su israfı en çok burada oluyor
    Cevapla
  • Böyyük Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek mişşş... Türkiye'de bunun anlatım denetim menetim yok ! Herkes dilediğini yapsın ! demektir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tepki arkadaş doğru tespit her bahçede 2 su hattı var birinde sayaç var diğeri kaçak. ve hunharca harcıyor bedava olduğu için
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    oto galerilerin musluğuna kör tapa vurun , havuzlu villaların suyunu kesin,park bahçelere susuzluğa dayanıklı bitkiler dikin, oto yıkamacıları kapatın,bahçeli evlerin suyunu kesin, yoksa içecek suyu bulamayacaksınız bu yaz.
    Cevapla
  • H.telet 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ben aylar öncesi de cimere su kullanımı hakkında bazı şikayetler de bulundum.i şikayetinde Kırıkkale merkezde bulunan benzilkikler artezyen kullanarak gereksiz israfda bulunuyorlar ayrıca mahalle arasında bulunmaları dolayısı ile yer altı drenajina etki ederek olası bir depremde tehlike oluşturur dedim.me DSİ ne de belediyeye haber vererek bu kuyuların kapatilmasi sağlandı. Oto y
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri