Korkutan gelişme sonrası umutlandıran müjde

Son 22 yılın en kurak kış ayını geride bırakan Türkiye'de barajlardaki doluluk oranları tedirginlik oluştursa da Mart ayının sonu ve nisan yağmurlarıyla birlikte müjdeli haberler de gelmeye başladı. MGM hava durumu konusunda da uyardı.

GİRİŞ 06.04.2023 06:13 GÜNCELLEME 07.04.2023 07:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Uzmanların sık sık kuraklık konusunda uyarılar yaptığı bu dönemde yağışların beklenen seviyenin altında seyretmesiyle başlayan susuzluk tehlikesi vatandaşlarda endişeye neden oldu. Kış aylarını yağmur ve kar yağışsız geçiren İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde Meteoroloji'den gelen son dakika haberleri yüzleri güldürdü.

TÜM TÜRKİYE'DE SAĞANAK

Yağmur birikimi

30 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD
MGM tarafından 4 il için turuncu kodlu ve 26 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Adana, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Muş, Şanlıurfa, Bayburt, Ardahan, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kahramanmaraş, Siirt, Tunceli, Van, Şırnak, Iğdır, Osmaniye için sarı kodlu uyarı, Giresun, Rize, Trabzon ve Ordu için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul'da hava durumu sıcaklık 15 derece olması beklenirken yağmur gün boyunca etkili olacak. Ankaralılar da gök gürültülü sağanak yağıştan nasibini alacak. Hava sıcaklığı ise 17 dereceleri görecek.

Perşembe

Baraj doluluk oranlarının düşmesinin ardından Türkiye perşembe günü de bahar yağmurlarıyla ıslanacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi haricinde Türkiye'nin her yerinde yağmur var.

Cuma

Cuma günü de yağışların tüm Türkiye'de etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinde seyredecek. 

YAĞIŞLAR MEYVESİNİ VERDİ MÜJDE GELDİ

İstanbul'da geçtiğimiz hafta boyunca aralıklarla devam eden yağmur, barajların doluluk oranını artırdı. 

İSKİ'de yer alan verilere göre, 24 Mart'ta yüzde 37,06 olan baraj doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 40,82 olarak ölçüldü. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Zübeyde Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sana sonsuz şükürler olsun Rabbim elhamdülillah
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah.
    Cevapla
  • Göktuğ 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah Rabbimin işine karışılmaz o her şeyi bilendir
    Cevapla
  • Nebile dalkilic 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah cokk sukur rabbimize binlerce şükür
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah coksukur rabbimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir