İstanbul için kritik çağrı: Sefer görev emri yapılmalı

KİPTAŞ eski Genel Müdür ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, olası bir İstanbul depremine hazırlık olarak sefer görev emri çıkarılması gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 05.04.2023 11:41 GÜNCELLEME 05.04.2023 12:26
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye büyük bir acı tabloyla karşılaştı. Binlerce evin yıkıldığı on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı deprem sonrası tüm Türkiye teyakkuza geçti. İstanbul'da kentsel dönüşüm başvuruları 5 kat artarken depremler için uyarılarda gelmeye başladı. 

KAYIT ALTINA ALMAK GEREKİYOR"

KİPTAŞ eski Genel Müdür ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, olası bir İstanbul depremi için flaş çağrıda bulundu. İstanbul depremi için topyekün yeniden bir planlama yapılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, öncelikle mahallelerde kurtarma ekipleri oluşturulması gerektiğini söyledi. Yıldırım, "İş bilmeyen insanın eğitimiyle kurtarma olmuyor. Bir kaynakçı, bir betoncu daha iyi kurtarma yapar. Bunları bulup bunları eğitmemiz lazım. Kayıt altına almak gerekiyor." dedi.

SEFER GÖREV EMRİ ÇAĞRISI

Deprem sonrası için şimdiden çalışmaların yapılması gerektiğini ve görev listesi oluşturulmasının önemine değinen Yıldırım, kritik bir çağrıda bulunarak sefer görev emri yapılanmasına yeniden gidilmesi gerektiğini söyledi. Böylece deprem sonrası herkesin görevini bileceğini ve müdahalenin hızlanacağını ifade eden Başkan Yıldırım "İstanbul’un Ümraniyesi’nde bir deprem olduğu zaman hangi vilayet buraya anında gelmeli. Hangi kaymakam, hangi belediye başkanı gelmeli. İçerdeki insanla yapamazsınız bunu. Bir mahallede 500 tane insan yetiştiririz. Onun yarısını bir deprem anında kaybederiz. Afetteki sefer görev emrinin tanımlamasını yapıp herkesin görev yeri belli olmalı. Ümraniye Belediye Başkanı kim olursa olsun Ümraniye’nin bir yeri olmalı. Bu eşleşme herkes için gerekli." şeklinde konuştu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 34
  • Aktolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce yazmıştım deprem için Doğu ve Batı belediyelerinde eşleştirilir karşılıklı kurtarma timleri acil müdahale için hazır olur. Önceden şehirler ilçeler tanıtılır. Nerde deprem olduysa gecikmeden o bölgenin ilk müdahaleler i onlar tarafından karşılıklı yapılır. Gecikme yaşanmaz
    Cevapla
  • Ssssssssşşşş 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulsa 5 KURUŞ YARDIM YOK
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Türkiyenin vergisinin %70 sini ödüyor, bundan da senin haberin yok. İstanbula dua et bir şey olmasın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Son derece önemli bir tesbit.Derhal uygulamaya geçilmeli.Devlet belediyeyi harekete geçirmeli.
    Cevapla
  • Küçükçolak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilinmelidirki eğitilen bir çok gönüllüde enkaz altında kaldı bence deprem riski olmayan şehirlerde eğitim daha doğru olur tabi İstanbul’da da eğitilsin
    Cevapla
  • mhmt 1 yıl önce Şikayet Et
    haberleşmek çok önemli ben kahramanmaraşlı olarak depremde bunu gördüm 2 gün net görüşme olmadı perişan olduk enkax altında kalan insanlar telefon kullanamadılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı