"Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kerkük Avcı Cami İmam Hatibi Adil Mahmut'u kabul etti. Mahmut, "Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir" dedi.

"Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir"
"Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir"
GİRİŞ 05.04.2023 15:31 GÜNCELLEME 05.04.2023 15:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kerkük’teki, Molla Şeyh Adil Sünni Vakfı tarafından depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini Türkiye’ye getiren Kerkük Avcı Cami İmam Hatibi ve Irak Din Âlimleri Konseyi Resmi Temsilcisi Adil Mahmut ile Türkmeneli TV Genel Müdürü M. Hanefi Uzunçam’ı külliyedeki makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu kabulde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye açısından Irak’ın toprak bütünlüğünün, siyasi, idari birliğinin ve istikrarının korunması şarttır.

Bu nedenle Kerkük ile birlikte Irak’taki Türkmen varlığının korunması da Türkiye’nin Irak politikalarındaki önceliğidir.

Türkiye’nin kadim düşmanlarının tarihte olduğu gibi bugün de Irak’taki Türkmenleri hedef aldığını görüyoruz.

Türkiye, uluslararası hukukun meşruiyeti içinde Kerkük ile birlikte Türkmen varlığının korunarak komşusu Irak’ın birliği ve dirliği için kardeşlik ve komşuluğun gereğini yapmaktadır.

Asrın depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, şahsınızda acımıza ortak olan, Türkmen kardeşlerimize, vakfımıza ve Irak halkına saygı ve minnetle teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Kerkük Avcı Cami İmam Hatibi ve Irak Din Âlimleri Konseyi Resmi Temsilcisi Adil Mahmut da kabul için teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Türkiye’deki deprem felaketi, kardeşleriniz olan Irak halkını ve Irak Türkmenlerini derinden üzmüştür.

Vakfımızın organizesinde Bağdat, Felluce, Diyale, Samara ve Ambar’dan yapılan 15 TIR tutarında yardım malzemesini depremzede kardeşlerimize getirdik.

Kerkük'teki Türkmenlerin varlığına, malına ve canına karşı, başta PKK olmak üzere DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin artan saldırı ve baskıları ne yazık ki devam ediyor.

Irak’ın birliği ve dirliğinin teminatı olan Türkmenler, her türlü saldırıya rağmen varlıklarını Irak’ın egemenliği içinde devam ettirecektir.

Önce Allah sonra Türkiye en büyük güvencemizdir.”

Görüşme Topçu’nun, Kerkük Avcı Cami İmam Hatibi Adil Mahmut’a Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve Cumhurbaşkanlığı forsunu taşıyan Kalemi hediye etmesiyle sona erdi

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ozan Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli başkanım ,Türk-islam dünyasının külliyedeki kapısı sizsiniz Allah razı olsun.Şehid Muhsin Başkanımıza da rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Ahmet Altınköprü 1 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük Türktür Türk Kalacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!