Oy pusulası içe katlandığında oyun geçersiz sayılacağı iddiası yalanlandı!

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan paylaşımlarda, oy pusulası içe katlandığında bir başka adaya bulaşabilecek mühür lekesinin kullanılan oyun geçersiz sayılmasına neden olacağı iddia edildi.

Oy pusulası içe katlandığında oyun geçersiz sayılacağı iddiası yalanlandı!
Oy pusulası içe katlandığında oyun geçersiz sayılacağı iddiası yalanlandı!
GİRİŞ 07.04.2023 13:57 GÜNCELLEME 07.04.2023 13:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimler öncesi pusula spekülasyonları devam ediyor. Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan paylaşımlarda, oy pusulası içe katlandığında bir başka adaya bulaşabilecek mühür lekesinin kullanılan oyun geçersiz sayılmasına neden olacağı iddia edildi. 

MÜHÜRÜN BİR BAŞKA ADAYIN KISMINDA LEKE BIRAKMASI OYU GEÇERSİZ KILMIYOR 

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 102. maddesinin 1. fıkrasında, mührün vurulduğu yerden kesin olarak anlaşılan oy pusulularının sayımda hesaba katılacağı hükmü yer alıyor. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Sandık Kurullarının Oluşumu ile Görev ve Yetkileri başlıklı 135 sayılı genelgesinde de oyların hangi durumlarda geçerli ve geçersiz sayılacağı açıkça belirtilmiş. 

Buna göre, birleşik oy pusulasının katlanarak zarfa konulması sebebiyle “Tercih” veya “Evet” mührü ile oy pusulasının arkasına basılan sandık kurulu mühür izinin oy pusulasının diğer kısımlara geçmesi halinde, oy pusulası geçersiz sayılmıyor. 

KAYNAK: TEYİT / EZGİ TOPRAK
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • vatanını seven 1 yıl önce Şikayet Et
    her türlü dolab bunlarda hainler milletin kaasını karıştırmaya devam ediyorlar sandıklara ve oy pusulalarına çok dikkat edilmeli güvenlik artırılmalı bu hainler herşeyi yaparlar ve yapacaklardır.
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    mühürsüz oyların son anda geçerli sayıldığı bir ysk ile seçime gidiyoruz , olur mu olur. akp nin oy durumuna göre buda yapıla bilir
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi ilkesizliğini başkalarıda yapıyor zannetme . sen sahtekar olabilirsin ama başkası olamaz. sen hırsız olabilirsin ama komşunda illa hırsızlık yapmıştır diye kendi kendini ahmakca teselli etme
    Cevapla
  • HALK ADAMI 1 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet trafoya kedi girdi oylarımız çalındı ve şoww yapmaya hazırlanıyor....7'li maskeliler ,millet ittifakı seçimi kaybedecekler ben seçimleri bilen birisi olarak şimdiden 15 mayısı görüyorum.. Reis..% 50.3 iLE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLİR..
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    ya bide dünyadan haberiniz olsa ne güzel olur, trafoya kedi girdi diyen akp idi bi araştır da bak
    Cevapla
  • Soyak 1 yıl önce Şikayet Et
    Mızıkçılık şimdiden başladı
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes oy pusulaları 2 tane biri cumhurbaşkanlığı diğeri milletvekilliği ve zarfı aldığında her üçünde de 3 mühür olduğunu kontrol etsin. Bazen sandık başkanı unutabiliyor ve sandık mührünü basmıyor. Bazen de bunu oylar iptal edilsin diye kastı yapiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık