Israrla sürdürüyor! Sözcü'den kurşun provokasyonu

İYİ Parti İl binasına isabet eden 2 kurşun üzerinden provokasyon yapan Sözcü, CHP il binası yakınında ateş edilmesi sonrası da algı operasyonuna devam etti. Sözcü, olayın aydınlanmasına rağmen haberi provokatif başlıkla okuyucularına sundu.

GİRİŞ 07.04.2023 17:14 GÜNCELLEME 07.04.2023 17:24
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Bir inşaat bekçisinin hırsızları korkutmak için sıktığı kurşunların 2 tanesinin İYİ Parti il binasına isabet etmesinin ardından vatandaşlarda provokatif yayın yapan Sözcü Gazetesi, CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınlarında silah sesleri duyulunca da aynı tavrını sürdürdü. Söz konusu gazete olayın perde arkasının ortaya çıkmasına rağmen vatandaşları manipüle etmekten yine çekinmedi. 

CHP BİNASINA SALDIRI İDDİASI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Sarıyer'de bulunan CHP İl Başkanlığı binasına saldırı yapıldığını iddia etti. CHP'ye yönelik saldırı girişimi olduğunu öne süren Kaftancıoğlu, binanın önünde 6-7 el ateş edildiğini belirtti. 



Kaftancıoğlu Twitter hesabından "06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır." açıklamasında bulunurken çok geçmeden olayın perde arkası ortaya çıktı. 

VALİLİK AÇIKLADI: BİR ARAÇTAN HAVAYA ATEŞ EDİLDİ

Olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında CHP İl Başkanlığı'na yönelik bir saldırı durumunun söz konusu olmadığını belirterek TEM Otoyolu'nda seyir halindeki bir araçtan havaya ateş edildiğinin tespit edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada "Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde, TEM Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır. Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9 mm çapında 2 kovan bulunmuştur. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

SÖZCÜ MANİPÜLASYONA DEVAM ETTİ

CHP binasına saldırı iddiasından çok kısa bir süre sonra valilik tarafından olayın bir saldırı olmadığı resmi olarak açıklanmasına rağmen yalan medyası vatandaşları manipüle etmek için yayınlarına devam etti. Sözcü Gazetesi gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen bugün 1. sayfadan yaptığı habere "CHP binası önünde silahlar patladı" başlığını atarak okuyucularını manipüle etti. Haberde üst başlık olarak "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının ardından" ifadelerini kullanan gazete, giriş cümlesinde ise "Seçime 37 gün kala siyasette tedirgin edici gelişmeler yaşanıyor" cümlesini kullanarak kasıtlı bir algı oluşturmaya çabası içerisine girdi. 

İYİ PARTİ'DE DE MANİPÜLASYON YAPILMIŞTI

Sözcü Gazetesi'nin kasıtlı olarak yaptığı manipülasyonlar arasında bu ilk değil. Sözcü geçtiğimiz hafta İYİ Parti binasına isabet eden 2 kurşun olayında da bir inşaat bekçisinin hırsızları korkutmak için sıktığı kurşunların binaya isabet ettiğini bilmesine rağmen manipülasyon yapmıştı. CHP’de Kılıçdaroğlu kanadına yakın Sözcü gazetesi, İyi Parti İstanbul İl binasına isabet eden iki kurşunla ilgili 1 Nisan’da, “Kurşunla seçim startı verildi! Akşener’den Erdoğan’a: Üzerimize gelen kurşunları çek, eğer geleceksen sen gel” manşetini attı. Olayı “Demokrasiye kurşun” olarak nitelendiren Sözcü gazetesi, 2 Nisan’da ise “İyi Parti il binasını ‘tesadüfen’ kurşunlayan kişi serbest bırakıldı… Yapanın yanına kâr kalıyor!” manşetiyle provokatif üslubunu sürdürdü.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 77
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi çalıyor kendi oynuyor okuyucusunu ahmak yapmak üzere kurulmuş neşriyat belası. Acilen devlet sözcüye alternatif gazete çıkarmalı tabi üç beş yıl önce olsaydı. Sosyal demokrat milli bul birini yayınlasın ama Sözcü gibi yalan olmasın. Tabi bunu yapan yönetici zekidir bizde olsaydı İngiliz kadar iyi sistem ve kontrol olurdu bizdede:)) İlahiyatçı avukat vs belediye başkanı olursa
    Cevapla
  • niksarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    vay be CHP marjinalların elinde oyuncak oldu...kendi kendilerini kurşunlatıp oy devşirmeye çalışıyorlar..bu oyunlara kendileride inanmıyorlar...
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    perşembe günü bizim evin ilerisinde adamlar şarşör boşaltı,trabzonluyum bizim oralatda tüm parti binaları aynı yerdeler her akşam mermiler havada ucuşuyor kimsede bundan medet ummuyor,ne hale geldiniz chp liler gırgırdan bile haber üretiyorsunuz,maaşalllah bu gidişle seçim kazanamayacaksınız amma bir mermide bize niye gelmiyor diye joleniz yanacak...
    Cevapla
  • az kaldı az 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olduğunuz aslında bellidir .ama bunu başaramayacaksınız bunu bilmiyorsunuz .az kaldı az.ya bugün yada yarın çok yakındır.sizleri tatile göndereceğız.devam edin be kim tutar sızleri
    Cevapla
  • miraç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar magduru oynak için her yalana her kılğa sığınıyorlar.Yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı