Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürü Aktaş ve polisleri kabul etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci Kuruluş Yıl Dönümü' nedeniyle Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürü Aktaş ve polisleri kabul etti
Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürü Aktaş ve polisleri kabul etti
GİRİŞ 10.04.2023 18:29 GÜNCELLEME 10.04.2023 18:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

'Türk Polis Teşkilatı'nın 178'inci Kuruluş Yıl Dönümü' nedeniyle Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyeti kabul eden İçişleri Bakanı Soylu, polis teşkilatının yaklaşık 40 bin FETÖ iltisaklı ve irtibatlı kişiden arındırıldığını ve 157 bin yeni alımla 340 bin kapasiteye ulaştığını belirterek, "Türk Polis Teşkilatı, zorlukların büyüttüğü bir teşkilattır. 15 Temmuz sonrası hem büyük bir FETÖ tahribatı, hem sırtımızı güneydeki karmaşaya dayamış bir PKK/PYD tehdidi, hem dünyayı şok etmiş DEAŞ tehdidi, hem de büyük bir göç baskısı altındaydık. Bugün kutlamasını yaptığımız 178 yıllık tecrübe, bu bakanlığın iki asırlık tecrübesi, kurumları, köklü devlet geleneğimiz tam da bu noktada devreye girmiştir. Polis teşkilatımızda yaklaşık 40 bin FETÖ iltisaklı ve irtibatlı kişiden arındırıldı. 157 bin yeni alımla bugün 340 bin kapasiteye ulaşıldı. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da başarılı bir şekilde polis teşkilatını ve ay yıldızı temsil eden, dünyanın en büyük spor organizasyonlarında kendisine güvenilen ve birçok ülkede birçok alanda eğitim veren Türk Polis Teşkilatı kapasitesine sahibiz" ifadelerini kullandı.

"PAK EKİPLERİ, 6 ŞUBAT'TAKİ AFETTE 1151 VATANDAŞIMIZI KURTARDI"

Evden hırsızlık günlük ortalamasını 282'den 164'e çektiklerini, uyuşturucu madde bağlantılı ölümlerin ise 941'den 270'li seviyelere geldiğini söyleyen Bakan Soylu, "Terörle mücadelede tarihin en güçlü seviyesine gelindi. Örgüte katılım, eylem, örgütün sınır içerisinde eleman sayısı tarihin en düşük seviyelerine geldi. Geçen sene terör örgütüne sadece 57 kişi katıldı. Siber suçlarla mücadele kapasitemizi uluslararası seviyeye taşıdık. Polis Arama Kurtarma (PAK) birimini kurduk. Bu çocuklar 6 Şubat'taki afette tam 1151 vatandaşımızı enkaz altından sağ çıkardılar. Türk Polis Teşkilatımızın, Jandarmamızdan, Sahil Güvenliğimizden ve İçişleri Bakanlığımızdan temel hedef, istikrarlı iç güvenlik çizgisine sahip çıkmak ve onu sürdürmektir. Bu teşkilat, tarihteki her hedefine ulaşmıştır. Bunu da temin edecektir. Sadece ülkemize değil, dünyaya da güvenlik anlamında saygınlığıyla, mesleki kabiliyeti ve kapasitesiyle umut olmayı başaracaktır" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • alparslan 11 ay önce Şikayet Et
    soylu reis sen aday olma kal makaminda seviyoz seni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar