İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 9 avukat gözaltında!

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 avukat gözaltına alındı.

GİRİŞ 11.04.2023 10:02 GÜNCELLEME 11.04.2023 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarda; farklı üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olan örgüte yakın kişilerle, örgüt içerisinde faaliyet yürüten mahrem sorumluların özel hatlar kullanarak iletişime geçtiğini belirledi.

Ekipler, hukuk mezunu kişilerin mahrem sorumlular tarafından gizlilik kurallarına riayet edilerek örgüte ait sözde ders çalışma evlerinde yerleştirildiklerini de yapılan analizler sonucunda tespit etti.

Ekipler incelemelerin ardından gece saat 01.00’de İstanbul merkezli Bingöl, İzmir, Ankara, Kayseri, Bursa, Bilecik illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonlarda 9 avukat gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ugur 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul hem avukat hem de adliyeler kaynıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi