Sadakataşı ve Cihannüma’dan deprem bölgesinde iftar organizasyonu

Kahramanmaraş merkezli yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonrasında Sadakataşı ve Cihannüma Derneği tarafından Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da düzenli olarak iftar sofraları kuruluyor.

Sadakataşı ve Cihannüma’dan deprem bölgesinde iftar organizasyonu
Sadakataşı ve Cihannüma’dan deprem bölgesinde iftar organizasyonu
GİRİŞ 12.04.2023 09:36 GÜNCELLEME 12.04.2023 09:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan çalışmaları kapsamında Sadakataşı ve Cihannüma deprem bölgelerine yardım göndermeyi sürdürüyor. Sadakataşı’nın koordinasyonunda her gün 3 ilde kurulan iftar sofralarında 2250 kişi bir araya geliyor. 

Cihannüma’dan her gün 3 ilde toplam 2250 kişiye iftar 

Cihannüma, Sadakataşı aracılığıyla Ramazan yardımları kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da düzenli olarak iftar programları gerçekleştiriyor. Yapılan iftar organizasyonları kapsamında her gün toplamda 2250 kişiye Cihannüma Derneği aracılığıyla iftar yemeği ikram ediliyor. 

Ramazan ayı boyunca iftarlar devam edecek  

Ramazan yardımları için deprem bölgesinde bulunan Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerimizde ise her akşam Cihannüma Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan 750’şer kişiye iftar ikramlarında bulunuyoruz. Yemek ikramlarımız iftardan yaklaşık 1 saat önce başlıyor. Depremzede ailelerimiz iftariyeliklerini alıp konteynerlarına da aileleri ile birlikte iftarlarını yapıyor. Ramazan ayı boyunca iftarlar devam edecek. Bu vesileyle Cihannüma yönetimine ve değerli bağışçılarına teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Sadakataşı Ramazan yardımlarını 20 ilde sürdürüyor 

Sadakataşı Derneği bu Ramazan ayında yardım çalışmalarını yurtiçinde sürdürüyor. Dernek depremden en çok etkilenen 11 il ile birlikte depremzede ailelerin göç ettiği illerde Ramazan çalışmalarını sürdürüyor. Dernek Ramazan yardımları kapsamında Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta günde 4 bin kişiye iftar ve sahurluk dağıtımı gerçekleştiriyor. Ramazan kumanyalarının dağıtımı da dernek tarafından 20 ilde sürüyor, Sadakataşı toplamda 25 bin aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirecek. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu şehirlerdeki çarşılar bir an önce faaliyete geçirilmeli üretim ve çalışma hayatı başlamalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!