Alman ZDF'de Türkiye karşıtlarına tokat gibi cevap vermişti! Meryem Göka AK Parti'den aday

Aslen Cihanbeyli olan Meryem Göka 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti Konya'dan 4. sıradan aday oldu. Akıllara Göka'nın hafızalara kazınan Alman ZDF'de Türkiye karşıtlarına tokat gibi verdiği cevaplar geldi.

GİRİŞ 12.04.2023 17:10 GÜNCELLEME 12.04.2023 17:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeye hazırlanırken AK Parti'nin 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için adayları belli oldu. AK Parti Konya'dan milletvekili adayı olan isimlerden biri de Meryem Göka oldu. 

MELİH GÖKÇEK ÖVGÜ YAĞDIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı İ.Melih Gökçek, Konya’nın yeni milletvekili adayı Meryem Göka’ya övgü yağdırdı. Göka’nın 2017 yılında alman ZDF kanalında yapmış olduğu konuşmanın videosunu yayımlayan Gökçek, “Meryem Göka… Konya listesi 4. sırasında görünce çok sevindim… Niye mi diyeceksiniz? Mükemmel Almanca ve İngilizcesiyle bizi yurt dışında başarıyla temsil eden bir hanımefendi. AK Parti de pek çok görevde bulundu. Kendisi AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı yapmıştı. Ayrıca ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) başkan yardımcılığı yapıyordu. Kendisini videosunu göreceğiniz Alman ZDF Televizyonundaki tartışmasıyla tanıdım. Bir Türk kadınının Almanlara Feto’yu anlatma tarzına hayran oldum. Hep Ak Parti’nin bizi yurt dışında temsil edecek böyle kadın milletvekili olsa (Hatta Ankara MV olsa diye çevreme söylemişimdir) diye düşünmüşümdür.

"KONYA CİHANBEYLİ OLUŞU DA CABASI"

Konya listesinde görünce çok sevindim. Konyalılar çok şanslı. Konya Cihanbeyli oluşu da cabası. Başarılar diliyorum. Sevgili Konyalılar videoyu dinleyince ne demek istediğimi daha iyi anlayacak.”

 

AKILLARA ALMAN ZDF'DEKİ MÜTHİŞ SÖZLERİ GELDİ

2016'da AK Parti Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı olan Meryem Göka'nın Alman Televizyonu İkinci Kanalı ZDF’de yaptığı konuşmalar şu şekilde;

Programda 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin bir işgal olduğunu özellikle vurguladığını belirten Göka, Almanların Türklerin yerine kendilerini koyup koymadıkları, empati yapıp yapmadıkları, Almanya'da tankların yollarda olması ya da parlamentonun bombalanmasını hafife alınıp alınmayacağını ve 2016 yılında darbenin Türkiye'de veya herhangi bir memlekette olmasının ne demek olduğunu, bunu hayal edip etmediklerine ilişkin sorular sorduğunu ifade etti.

- SİZ Mİ BUNU BANA SORUYORSUNUZ?

Türk milletinin birlik ve beraberlik gösterdiğini, herhangi bir etnisiteye, hayat tarzına ve ideolojiye bağlı olmaksızın herkesin söz konusu gece sokakta olduğuna işaret eden Göka, "Bana Demokrasi sorusunu sordular. Orada özellikle de güldüm. 'Siz mi bunu bana soruyorsunuz. Demokrasiyi bizim halkımız savundu. Bizim için çok önemli. Burada herkesin birlikte olduğu bir hareket vardı. Darbeyi biz önledik bu geceyi biz yaşadık' dedim." diye konuştu.

Parlamentodaki tüm siyasi liderlerin ortak deklarasyona imza attıklarını, tüm sivil toplum kuruluşlarının sokakta sağlanan birlikteliği devam ettirdiğini belirten Göka, "Bu mutabakatı görmek gerektiğini söyledim." dedi.

Fransa'da Charlie Hebdo saldırılarından sonra üst düzey siyasetçilerin Paris'te kol kola girip bir dayanışma yürüyüşü yaptıklarını hatırlatan Göka, "Bunu biz de beklerdik şeklinde vurgu yaptım." ifadelerini kullandı.

Göka, bunun üzerine programa katılan Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'ın söyleyecek söz bulamadığını ifade etti.

-"BİZ ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ"

Programda parmak salladığını, bunun Alman yayınında yapılmasının önemli olduğunu belirten Göka, bununla 'biz eski Türkiye değiliz siz de artık buraya bakıp bu zavallı küçük Türkiye'ye ders verecek nitelikte konuşamazsınız. Ben de burada kendimi savunmak durumunda hiç değilim bu zamanlar geçti artık' dediğini, öne çıkartmak istediği konunun da bu olduğunu kaydetti.

Program öncesinde elektronik posta yoluyla program akışı hakkında haberleştiklerini ve 1 saat konuştuklarını vurgulayan Göka, 4 milyon üyesi olduğunu belirttiğim ve kendilerinin de ilgisini çeken kadın kollarını 1-2 dakika anlatma fırsatının kendisine verilmediğini kaydetti.

Almanya'da İçişleri Bakanlığı tarafından sızdırıldığı ifade edilen belgeden sonra bir mail aldığını anlatan Göka, konu ile ilgili kendisinin konuşup konuşmayacağının sorulduğunu belirtti.

Meryem Göka kimdir

MERYEM GÖKA KİMDİR?

1963 yılında Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Almanya’da, lise eğitimini ise Ankara Kız Lisesi’nde tamamladı.

1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü Şeref Öğrencisi olarak bitirdi.

Meryem Göka, AK Parti’nin 2008 yılı Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı’na getirildi.

2011-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini üstlenen Göka 2014 yılında ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2015 yılından itibaren ICAPP Eş Başkanı olarak görevine devam eden Göka, ardından Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürdü.

Anadili Almanca olan Göka çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Göka evli ve 3 çocuk annesidir.

Meryem Göka 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara 3. Bölge Bölgesi, 6'nci sıradan millet vekili adayı olmuş ancak Meclis'e girememişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Izzet Uzun 1 yıl önce Şikayet Et
    Göğsüm kabardı bir Türk-Alman olarak, kendisini şimdiden tebrik ederim.
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer seçilir inşAllah
    Cevapla
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun helal süt emmi$ vatanina bagliligina hayran oldum..ALLAH yolunu acik etsin..Birde asla asla asla unutmayan ALMANYA BIR GIZLI FA$IST DEVLLETIR ASLA DEGIMEZ..ÜCÜNCÜ DÜNYA SAVA$ ZILLERI CALSIN BIR DEGIL BIN TANE hitler CIKARTIRLAR..GURURSUZ MILLET.ORTA CAG BARBARLARI.
    Cevapla
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah gerçek bir müslüman türk kadını herkese örnek almalı
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah sonu mustafa yeneroğlu gibi olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!