CHP'de liste krizi! İsmail Saymaz'dan tepki: CHP'liler hangi motivasyonla oy verecek

CHP'ye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz, katıldığı bir canlı yayın programında CHP'nin Altılı Masa'daki partilere 40 milletvekili adayı ayırması hakkında konuştu. Saymaz, "CHP'liler hangi motivasyonla bu listelere oy verecek" dedi.

GİRİŞ 12.04.2023 21:22 GÜNCELLEME 12.04.2023 21:30
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı bir canlı yayın programında CHP'nin milletvekili aday listesine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsmail Saymaz, partililerin bu listelere oy vermeyeceğini belirtti.

CHP'de liste krizi! İsmail Saymaz açıkladı: CHP'liler bu listelere oy vermeyecek!

'CHP'LİLER BU LİSTELERE HANGİ MOTİVASYONLA OY VERECEK?'

Canlı yayında Altılı Masa'daki partilere CHP listelerinden 40 milletvekili verilmesine tepki gösteren gazeteci Saymaz, "Benim saydığım kadarıyla DEVA Partisine 12 ya da 13, Saadet ve Gelecek Partisi'ne 9 ya da 10, Demokrat Parti'ye 10, İYİ Parti'ye de bazı illerde çekildiği için 5 seçilebilecek yerden toplamda ise 40 seçilebilecek yerden milletvekili verdiniz. Bu hakkaniyete aykırı. Kaç milletvekili seçilecek de 40 milletvekili verdiniz siz? Kardeşim CHP'liler kendilerini görmedikleri listelere hangi motivasyonla oy versinler? Üstelik bu partilere en seçilebilecek illerden vermişler. Bunu neye göre verdiniz? DEVA bu ittifaka girmeseydi kaç milletvekili çıkaracaktı? Gelecek Partisi bu ittifaka girmedi kaç milletvekili çıkaracaktı. Bence 9 milletvekili çıkaramazdı. DEVA hiç çıkaramazdı. Ve bunun sonucunda 40 yıldır partide ter döken CHP'liler tepki gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 171
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    chp bu gidişle alacağı 40 milletvekilini de dağıtmış kendisi meclis dışında kalacak bu gidişle. kılıçtaroğlunu tebrik ederim erdoğanın 400 milletvekili ile gelmesi için büyük gayret sarf ediyor farkında olmadan çünkü kafa basmıyor.bir de hesap uzmanıyım diyerek hava atıyor.sen batırma uzmanısın.
    Cevapla
  • Memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu'nun umurunda mı, o zaten her halukar da gidici. Eğer aday olmasaydı zaten genel başkanlıktan istifa edecekti, ona büyük şans doğdu, kazanırsa tombaladan cumhurbaşkanı olacak, kazanmasa zaten istifa edip emekliye ayrılacaktı. Her durumda Kılıçdaroğlu bu seçimde karlı, CHP umurunda sanki. CHP'nin kayıp edeceği çok şey var, Bay bay Kemal'ın kayıp edeceği hiç bir şey yok.
    Cevapla
  • xmen 1 yıl önce Şikayet Et
    fetöye teslimsiniz listeden anlayabilirsiniz
    Cevapla
  • burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    chp denilen örgüt, taşpatlasın %25 veya %27 alabilir. Bu örgütü önderliğnde milletin gerçek iktidarını yıkmak için yabancıların desteği ile bu zillet oluşturuldu. bu 7 benzemez bir arada tutulmaya çalışılıyor. dertleri Türkiye geri kalsın.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ataturk istismarcilari,kemalistler,laikçiler noooldu .yillardir millete yapmadiginiz eziyet ,zulum kalmadi.milletin başına giyimine yedigine ictigine karistiniz.devlet dairelerini sokmadiz okullara sokmadiniz ezana namazina karıstiniz.demokrasi dediniz hukumetlere darbeye yardim ettiniz hukuku kendinize gore yorumladiniz.ALLAHIN sopasi yokmu alsana sopa,gidecek,oyverecek bir partiniz yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...