Erdoğan’dan 7'li masaya tepki: Terörist başını bırakacaklarmış, Selo'yu bırakacaklarmış

Başkan Erdoğan 7'li masanın terör örgütlerine teslim olduğunu, "Terörist başını bırakacaklarmış, Selo'yu bırakacaklarmış, FETÖ'nün uzantılarını bırakacaklarmış. Burası bir hukuk devleti siz bunu nasıl diyebilirsiniz" ifadeleriyle özetledi.

GİRİŞ 13.04.2023 01:14 GÜNCELLEME 13.04.2023 01:47
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Şu anda terör örgütüne müzahir parti, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak masadaki yedinci ortak olduğunu ilan etti. Artık terör örgütü de o masanın ortağıdır." ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, yedili masanın teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı, terörden tutuklu Selahattin Demirtaş'ı, FETÖ'cüleri serbest bırakacaklarını açıkladıklarını hatırlattı.

"MUHALEFET, TÜRKİYE YÜZYILI'NA ENGEL OLMAK İSTİYOR"

Başkan Erdoğan'ın kirli anlaşmayla ilgili açıklamaları şöyle:

"Karşımda olan beyefendi seçimlerin hepsinde mağlup oldu ama doymadı. Bu yenilgiler demek ki bazılarını çizgiye çekmiyor. 14 Mayıs seçimleri Türkiye Yüzyılı için çok önemli. Ülkemizin son 21 yıldaki kazanımlarını yok etmek isteyenler var. Muhalefet Türkiye Yüzyılı'na engel olmak istiyor. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da bu seçimin önemini kavradı. Devletin devamlılığına leke sürecek, tüm dünyada ülkemizin itibarını zedeleyeceklere fırsat vermeyeceğinize inanıyorum.

HDP İLE İTTİFAK YAPAN ALTILI MASAYA SERT TEPKİ

Şu anda terör örgütüne müzahir parti, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak masadaki yedinci ortak olduğunu ilan etti. Artık terör örgütü de o masanın ortağıdır.

CHP ve masa ortakları, HDP'nin ve terör örgütü PKK/YPG'nin bölücülük ve Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu gündemine teslim olmuştur.

"TERÖRİST BAŞINI BIRAKACAKLARMIŞ, SELO'YU BIRAKACAKLARMIŞ"

Terörist başını bırakacaklarmış, Selo'yu bırakacaklarmış, FETÖ'nün uzantılarını bırakacaklarmış. Burası bir hukuk devleti siz bunu nasıl diyebilirsiniz. Her gücü eline alan o zaman tüm cezaevlerinin kapılarını açsın. Bunların hepsi oy için söylenen sözler. 'Biz gelirsek bunlar serbest bırakacağız, o yüzden oylar bize.' Karşımızdaki zat bunu Meclis kürsüsünden defalarca söyledi. Bu bir hukuk devletinin ahlaki yapısına uygun değil. Ben cumhurbaşkanlığı adaylığımı genel af üzerine kurmadım. Bay bay Kemal buradan ne elde ederim bunun peşinde. Diyarbakır'da 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo değil mi? Selo'nun kendisi Kürt değil Zaza'dır. Kürt kardeşlerimizin ölümü üstünden kendine rant devşirmeye çalışıyor. Maalesef şu anda bakıyorsunuz Bay Bay Kemal de Meral Hanım da bunları dışarı çıkarmak için vaatlerde bulunuyorlar. Listelerine bu isimleri koyuyorlar, koydular.

Daha önce bunların söylediği sözler, bırak bakan olmayı milletvekili dahi olamaz dedikleri kişileri listelerindeki en uygun yerlere koydular. Bize ihanet edenler onlara da eder. Bizim onlardan beklediğimiz bir şey olmadığı gibi, gitmek isteyene zor diyene dur demeyiz. Biz kapıyı açtık. Bunlar dış mihrakların siparişleri ile bir araya gelen kuklalar.

"BU ADAM TERÖRİSTLERLE İÇ İÇE!"

Bir terbiyesiz çıkmış TCG Anadolu'ya en ağır hakaretleri yapıyor. Bu adam teröristlerle iç içe olan bir adam. TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Gezdim gördüm. Helikopterler üzerinden iniş kalkış yapabilecek. Bu gemiyle birlikte Bayraktar, Kızıl Elma, Hürjet buradan iniş kalkış yapabilecekler. Barbaros için denizlerin kaptanı deryası derlerdi, bu bizi denizlerde çok güçlü bir noktaya taşıyor. Sen buradan gidemediğin ulaşamadığın yerlere bununla ulaşacaksın. Bunun bir misli büyüğünü daha inşa edeceğiz. Görüşmeler yapıyoruz. Alt katında tankların girebildiği yer var. Yaklaşık 1400 personel var. Yapabildikleri ortaya koyabildikleri bir eserleri yok. Şu eseri görüp de buna eleştiri getirmek. TCG Anadolu ile dünyanın her yerinde operasyon yürütebileceksin. Rastgele bir şey değil. Gurur duy. Sen Erdoğan'ı sevmeyebilirsin, Hulusi Akar'ı sevmeyebilirsin. Biz bu millete bu orduya bu eseri bitirdik bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz.

YEDİLİ MASAYA 'CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCISI' TEPKİSİ

Sistem böyle bir şeye gerek duyulursa adım atmaya müsait. Biz kalkıp CHP zihniyetinin yaptığı uygulamayı yapamayız. Hepsine bir tane sana bir tane sana diyor ya. Hepsine bir tane cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verdi. Bizim bol keseden atmak gibi bir anlayışımız yok. Bizim böyle bir sözümüz olmaz. Biz devlet nasıl yönetilir bilen bir hareketiz. Demek ki bir Cumhurbaşkanı yardımcısı ile bu iş yürütülüyor. Başbakanlığı devir aldığımda 36 bakanlık vardı, 17'e kadar düşürdük. Cumhurbaşkanlığı dönemimde de 17 bakanla bu işi yürütüyoruz. Orada ulufe dağıtıyorlar. Bir işe yarıyor mu? Hayır. Bir işe yaradığı yok. Bize teklif ediyorlar. Şu bu kurumu bakanlık yapsak diye. O kurum A'den Z'ye işler yürüyor mu? Yürüyor. İşleri tıkır tıkır götürüyoruz. Mesele işin yürütülmesi değil mi? Koltuk ver ki sana sadık olsun mesele bu.

Daha da ileri gidiyorlar. Ya cumhurbaşkanımız size bağlasak. Hepsi bana bağlı değil mi? Cumhurbaşkanı olarak yürütüyorum. Bir tarafta israf diyorlar, bir taraftan da israf için yeni yollar arıyorlar. Ama bizim böyle bir derdimiz yok. O karanlık koalisyonlar dönemini, kirli bakanlık pazarlıklarını yaşatmak istemiyoruz. Güneş Motel yerine yeni yerler tahsis edip pazarlık yaptılar. İsraf diyorlar. Bizim kitabımızda israf yok. Finansın en ideal şekilde yönetilmesinin örneklerini biz verdik. Başarılı örneklerini vermediysek deprem felaketinin altından kalkmazdık. Eğer başarılı şekilde kalkıyorsak finansı başarılı şekilde yönettiğimiz için yapıyoruz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist basi öcalan ile diger teröristleri serbest birakacaklar daha fazla can alsinlar diye bu secim beka meselesi oldu
    Cevapla
  • Maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Firavun da bende öldürürüm bende diriltirim demişti aynen han hukukun üstünlüğü nerede kaldı. Onu bırak bunu birak ne olacak ölenler
    Cevapla
  • Bozok 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yüz yılında kişi başına dusen milli gelir 25000 dolar olur İnsallah çünkü şu anda 8 bin civarında sanırım. Mutluluk endeksi yükselir inşallah çünkü şu anda diplerdeyiz sanırım. Güçlü konutlarla güçlü şehirler yapılır çünkü bir gece de 50 binden fazla insanımızı enkazın altında kaybbetik. İnşallah Türkiye yüz yılı bir değişimi de beraberinde getirir.
    Cevapla
  • Önce Vatan. 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan diye bir dertleri yok bu zihniyetin abd ab güdümüne girmiş dışardan fonlanarak beyinlerini kiraya vermiş çete birikimleridir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların halkın sırtından hapis edilmesine karşıyım ya idamı getirin yada kürek işçisi yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım