Başkan Erdoğan’dan CHP’li Türker Ertürk’e sert tepki!

Emekli Amiral Türker Ertürk 'TCG Anadolu' ile ilgili, “Türkiye'de böyle bir şeye ihtiyaç yok. Bu geminin motorunda sorun var.” ifadelerine yer verdi. Bu küstah çıkışa Başkan Erdoğan’dan çok sert bir yanıt geldi.

GİRİŞ 13.04.2023 03:51 GÜNCELLEME 13.04.2023 03:55
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TERÖRİSTLERLE İÇ İÇE OLAN BİRİ, AHLAKSIZ BİRİSİ"

TCG Anadolu ile herkesin gurur duyması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bir tane terbiyesiz çıkmış, en ağır hakaretleri yapıyor. Teröristlerle iç içe olan biri. Ahlaksız birisi. Hangi yapının içinde CHP yapısının içerisinde" sözleriyle CHP'li Türker Ertürk'ü işaret etti.

"ŞU ESERİ GÖRÜP ELEŞTİRİ GETİRMEK, YENİLİR YUTULUR DEĞİL"

Konuşmasında CHP'li Emekli Amiral Türker Ertürk'ün TCG Anadolu üzerinden ortaya serdiği alçak sözleri ağır bir dille eleştiren Başkan Erdoğan, "Gezdim gördüm. İHA şu anda üzerinde, helikopterle üzerinde SİHA ve hafif taarruz uçağı iniş kalkış her şeyi yapabilecekler. Bunlar bizim dünya standardında farklı bir yere gelmemizi sağladı. Bu bizi denizlerde güçlü noktaya taşıyor. Yeni bir adım atıyoruz. Görüşmeleri yapıyoruz. 1 misli daha büyüğünü daha inşa edeceğiz. TCG Anadolu rastgele bir şey değil. Çıkmış bir ukala, 'Bunlar yapabildikleri zaten eserleri yok' diyor. Şu eseri görüp eleştiri getirmek, yenilir yutulur değil. Herkesin gurur duyması lazım. Boyu 220 metre. Dünyanın her köşesinde operasyon yapabileceğiz. Bunlar anlardan da anlamazdan da konuşuyorlar. Gurur duy ya. Sen Erdoğan'ı Hulusi Akar'ı sevmeyebilirsin. Biz bu millete bu eseri bizden sonraki nesillere emanet edeceğiz." dedi.

ERTÜRK NE DEMİŞTİ?

CHP'nin fonladığı Tele1'de konuşan Türker Ertürk, yerli ve milli imkanlarla üretilen Türkiye'nin yeni savaş gemisi TCG Anadolu'yu hedef aldı.

Ertürk, "TCG Anadolu için daha önce "Bu gemi amfibi hücum gemisi, ama basında görüyorum uçak gemisi diyorlar doğru değil. Zaten deniz aşırı ve emperyal işlerimiz de yok bizim, bize uygun düşmez" sözlerini dile getiren Ertürk şimdi de "Bu geminin motorunda sorun var. Bu geminin İspanya'daki ikiz kardeşinde bu sorun var" ifadelerine yer verdi.

"İHTİYAÇ YOK" DEDİ

CHP'li Ertürk, Türkiye'nin böyle bir gemiye ihtiyacı olmadığını öne iddia ederek, "İHA'ların SİHA'ların kalktığı gemiler var mı? Amerikan uçak gemileri. Çünkü deniz aşırı görevler yapıyor. Keşif için o geminin üzerine koyuyorlar. Türkiye'de böyle bir şeye ihtiyaç yok. İHA, SİHA gemisi değil, uçak gemisi değil." açıklamasında bulundu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Adında ve soyadında bu kadar Türk çağrısı dikkat çekici. Er ler yer değiştirince aynı isim çıkıyor. Hepimizin kimliği Türk kimliği, bu kadar çarpıcılık neden acaba?
    Cevapla
  • Erdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında Anadolu'nun pırıl pırıl evlatları orduya giremiyordu. Ailesi sözüm ona çağdaş olmayanlar sınavlarda elenir, jön..bilmem ne olmayan kadeh tokuşturmayan, monşer soyundan gelmeyeni ordu kadrolarına yaklaştırmazlardı. Bu ve bunun gibileri o dönemlerin ürünleridirler.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    senin kanın bozuk zaten
    Cevapla
  • Geyikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Türkten daha Türk havası vermek için alengirli isimleri olan, Osmanlı sonrası içimize sokulmuş dönmelerdir büyük ihtimalle
    Cevapla
  • Birgarip 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ruhunda kriz var. Bunların tedavisi yok.bunların kökeni de araştırılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti