Çiftlik Bank davasında yeni karar!

Türkiye'nin günlerce konuştuğu Çiftlik Bank olayında yeni bir gelişme yaşandı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın'ın, gerekli izinleri almadan "bank" ismini kullanmaları ile ilgili davada karar çıktı.

GİRİŞ 13.04.2023 13:04 GÜNCELLEME 13.04.2023 13:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, Çiftlik bank uygulamasında, gerekli izinleri almadan 'bank' ismini kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Aydın kardeşlerin 2 yıl 6'şar ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

3 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYORDU

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Mehmet Aydın ve Fatih Aydın katılmadı. Bir önceki celse esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı her iki sanık hakkında da 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemişti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın '5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık' suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca sanıklar hakkında 10 bin lira adli para cezası uygulandı. Uygulanan adli para cezası da 15 ay taksite bölündü.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede sanıkların, şirketlerinin reklam ve ürünlerinde ilgili kurumlardan izin almadan 'Bank' ifadesini kullandıkları gerekçesiyle, '5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık' suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ramazan Allah aşkına nasil bir okuma bu ya. bank kelimesini kullandığı icin bu ceza dolandırdığı icin değil. ya bu ülkedeki bu anlama problemi gerçekten büyük sorun
    Cevapla
  • Ramazan37 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaka olmalı milyarlik dolandırmaya böyle komik rakamları ceza olarak verirseniz bu işlere teşvik vermiş olursunuz.....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    10 bin TL 15 Taksit yapılmış, tosuncuk şimdi nasıl ödeyeceğini düşünüyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü