Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de şehir içi toplu taşıma da bayramda ücretsiz.

GİRİŞ 14.04.2023 00:43 GÜNCELLEME 14.04.2023 10:21
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı tatili ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacak. Söz konusu karar, yap-işlet-devret projelerini kapsamıyor.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

20 NİSAN'DAN 24'NİSAN'A KADAR ÜCRETSİZ

Buna göre, Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 20 Nisan Perşembe günü saat 00.00'dan (Çarşambayı perşembeye bağlayan gece) başlayıp 24 Nisan Pazartesi saat 07.00'ye kadar, 3996 sayılı Kanun kapsamında yapılan yap-işlet-devret projeleri hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden yararlananlar ücret ödemeyecek.

21 Nisan Cuma saat 00.00'dan (Perşembeyi cumaya bağlayan gece) başlayıp 23 Nisan Pazar saat 24.00'e kadar Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Başkentray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 49
  • Dinarlı Fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okuyunca art niyetli insanlar olduğunu gördüm üzüldüm, yok neden bayramda otoyol ücretsizmiş yok altında yüz binlik araçlar varmış,vatandaş 30 yıl çalışıp emekli olmuş zorlanarak 10 yıllık araç almış,vizeye para sigortaya para kaskoya para bandrol para alım satım noter para bandrol para egzoz emisyon para benzin mazot para vatandaş illallah demiş 1,müjdeye hazmedemiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bence bedava olmasın gelirleri depremzedeler için toplansın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Paralı Otoyollarda ücretsiz olmalı vatandaş görsün tıpkı benim gördüğüm gibi
    Cevapla
  • yalan dolan 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet ancak ozaman gecebilir yoksa nerde
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa - Ankara - İstanbul - Adana - Hatay - Suriye - Lübnan - İsrail - Gazze - Mısır arasında viyadük otoyol ve Hyperloop Maglev tren demiryolu hattı inşa etmeliyiz . En üst kat uluslarası otoban , alt kat Hyperloop Maglev hattı olur . Türkiye , Avrupa , Ortadoğu ve Afrikaya bağlanır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu