Soylu duyurdu: Diyarbakır ve İstanbul'da 332 kişi yakalandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul ve Diyarbakır'da organize suç örgütlerine yönelik bu sabah gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 332 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

GİRİŞ 14.04.2023 09:02 GÜNCELLEME 14.04.2023 09:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 50. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında Diyarbakır'da 201 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Soylu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde beraberinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya düzenlediği basın toplantısında, Kökünü Kurutma Operasyonu'na ilişkin bilgiler paylaştı.

Diyarbakır'daki operasyonun sabah saat 04.45'te başlatıldığını anlatan Soylu, "50. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında Diyarbakır'da saat 04.45'te emniyet teşkilatımızdan 2 bin 135 kahraman arkadaşımız 20 polis dedektör köpeğimiz, hava araçlarımızla operasyon başladı. Toplam 236 şüpheliye yönelik operasyonda bu saat itibariyle 201 şüpheli gözaltına alındı" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"İmalat organizasyon satış yani özellikle Diyarbakır'da yaşayan gençlerimize yönelik buradan yönlendirdikleri ülkemizdeki başka noktalara yönelik uyuşturucunun satışı imalatı ve ticaretiyle ilgili bu suçun kapsamına giren tam 8 aydır yapılan teknik takip ve inceleme sonucunda kahraman arkadaşlarımız 201 şüpheliyi gözaltına aldı."

İSTANBUL'DA 131 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Soylu, İstanbul'da da bu sabah uzun zamandır takip edilen organize suç örgütüne yönelik kapsamlı operasyon gerçekleştirildiğini anlattı.

Soylu, İstanbul'daki operasyonla ilgili şunları aktardı:

"İstanbul'da bu sabah gerçekleştirdiğimiz, uzun zamandır takip ettiğimiz organize suç örgütüne yönelik operasyonda suç örgütü yöneticisinin kırmızı bültenle aranırken aylar önce İtalya'da yakalandığı ve İtalya devletinin gözetimi altında bulunduğu suç örgütüne yönelik toplam 161 şüpheliden aynı örgüte mensup 131'i gözaltına alınmıştır. İki kademede bu operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda 7 kalaşnikof, 20 tabanca, 6 tüfek, 2 çelik yelek ve buna yönelik birçok suikast ve aynı zamanda suç aleti ele geçirilmiştir. İstanbul Emniyeti'ni tebrik ediyorum."

Bakan Soylu, operasyonun detaylarının İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünce paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    terörist demirtaş tüm pkk teröristleri ve fetö teröristleri oy kullanamasın
    Cevapla
  • TÜRK__________ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Seni Çok Seviyoruz Lakin Yakalıyorsunuz da CEZA NERDE ??? Adamın 40 tane suç kaydı var Sokakta Dolaşıyor 41 i İşlemek için...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan alacakları ceza yoksa yakalamanın bir anlamı yok
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    terörist demirtaş tüm pkk teröristleri ve fetö teröristleri oy kullanamasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü