Yücel Arzen'den Fazıl Say'a tepki: Zorlamayın!

Sanatçı Yücel Arzen, Piyanist Fazıl Say'ın siyasi açıklamalarına tepki gösterdi. Arzen, Say'a çağrıda bulunarak "Hepimizi sadece “sol” tuşuna basarak müzik yapmaya zorlamayın Sayın Say, zira onu Charles Ives çoktan yaptı!.." dedi.

GİRİŞ 14.04.2023 14:14 GÜNCELLEME 14.04.2023 14:41
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Sanatçı Yücel Arzen, 7’li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dikte eden Piyanist Fazıl Say’a sert tepki gösterdi.

Say'ın herkes adına konuşarak dayatmada bulunduğunu söyleyen Arzen, "Memleketimizde tek parti artığı yobazların dayatmalarına artık pabuç bırakmayan milyonlarca insanın ve onlarla aynı yolda yürüyen sanatçıların varlığını kabul edin lütfen." dedi.

Sosyal medya hesabından Fazıl Say’a çağrıda bulunan Arzen şunları söyledi:

"Sayın Fazıl Say; memleketimin sanatçı ve sanatsever insanlarını sizin algı ve baskınızdan korumak için bunu yapmalıyım!

Zira son günlerde yayınladığınız mesajlarda yer yer “Biz… Sanatçılar… 85 milyon… ” gibi ifadelerle kendinizi “herkes adına konuşan” bir mevkide görerek siyasî diktelere gayret ediyorsunuz. “Demokrasi… Ehliyet… Liyakat…” gibi başlıklarla “Hepimiz”i bir kampta toplayıp canınızın istediği bir şahsı desteklemek zorunda bırakmaya çabalıyorsunuz.

Memleketimizde tek parti artığı yobazların dayatmalarına artık pabuç bırakmayan milyonlarca insanın ve onlarla aynı yolda yürüyen sanatçıların varlığını kabul edin lütfen.

Hepimizi sadece “sol” tuşuna basarak müzik yapmaya zorlamayın Sayın Say, zira onu Charles Ives çoktan yaptı!.. “Artık gerçekten yeni şeyler söylemek lâzım!..”"

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 79
  • Manavgat li 43.5 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun küfür edmedende adamı yerin dibine sokmuş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    işte böyle cesur insanlar lazım bize,, solcu cenah her fırsatta siyasete bulaşıyor,, sağcı cesur sanatçıların bunlara gereken cevabı vermesi gerekir
    Cevapla
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım, bu piyanoyu çalmayı öğrenince birden bire devlet yönetecek akla zekaya ve kapasiteye mi ulaşılıyor?
    Cevapla
  • cakal ali 1 yıl önce Şikayet Et
    dunya en nefret ettigim sey bu piyano yerli yasak olacak zaten calmasi da kolay saga sola basiyorsun berbat ses cikiyor sonra gelsin hainlik diyorlar biraz da zeka sorunu var galiba durmadan hainlik yapiyor sanat haric
    Cevapla
  • BERA 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanatçılar sanatınızı icra edin Siyaset yapmayın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Günümüzde İnönü kafalar ne yazık,ki halâ mevcut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI