Malatya'daki konteyner kentlere 22 bin 684 depremzede yerleştirildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen asrın depremleri çevre illerden biri olan Malatya’da da büyük yıkıma sebep olmuştu. Depremzedeleri düşünerek 12 noktada kurulan 5 bin 959 konteynere 22 bin 684 vatandaşımız yerleştirildi

Malatya'daki konteyner kentlere 22 bin 684 depremzede yerleştirildi!
Malatya'daki konteyner kentlere 22 bin 684 depremzede yerleştirildi!
GİRİŞ 16.04.2023 18:30 GÜNCELLEME 16.04.2023 18:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Malatya’daki barınma sıkıntısını çözüme kavuşturmak için yürütülen çalışmalar hala devam ederken, iş makineleri vasıtasıyla elektrik ve su hattının döşendiği alanlara ısı yalıtımlı olan konteynerler kuruluyor. Elektrikli ısıtıcı, ocak, mutfak ve banyo gibi temel gereksinimlerin mevcut olduğu, sıcak su imkanının da olduğu bu konteynerlere çalışmaların tamamlanmasıyla depremzedeler yerleştiriliyor.

MALATYA'DAKİ KONTEYNER KENTLER

Bu 12 noktada kurulan 5 bin 959 konteynerın olduğu bölgelere konteyner kent ismi verilirken, depremzedelerin tüm temel ihtiyaçları göz önünde bulunduruluyor. Devlet tarafından sağlanan bu yardımların arasına kentin içinde dağıtılan yemek yardımı da ekleniyor.

Burada bulunan depremzedeler canlarını kurtararak doğal afetten sağ çıkmış olsalar da birçoğu değerli mal ve eşyalarıyla sevdiklerini enkaz altında kaybetmişti. Bu yüzden onlara sağlanan maddi imkanlardan çok, orada bulunan görevlilerin hal ve hatırlarını sorması düzenli olarak herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığının kontrol edilmesi depremzedelerin yalnız olmadıklarını hissettiriyor.

Çoluk çocuk, yaşlı birçok ailenin barındığı konteyner kentlerde, depremzedelerin ihtiyaçlarına öncelik verilip ona göre hareket edilirken, mağdur olmamaları için düzenli bir kontrol söz konusu.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Malatya lıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakalım kaç tane malatya lı var vene kucak açtık suriyeliye maşallah bizden çok depremzedeler
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    YAAA HAKK ELHAMDÜLİLLAH YAAA HAKK TÜRKLER YARDIMA GİDEN devlerime ğuc kuvvet ver altın gücü döviz gücü ilim irfan fen matamatik fizik birlik-beraberlik gücü nasib et YAAA HAKK
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat