Kadir Gecesi'nde neler yapılmalı? Bugün idrak edilecek

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bugün idrak edilecek. Peki, Kadir Gecesi nasıl geçirilmeli, neler yapılmalı? İşte Kadir Gecesi ibadetleri...

GİRİŞ 17.04.2023 02:49 GÜNCELLEME 17.04.2023 09:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alan Kadir Gecesi şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

'BU GECE BİR FIRSAT GECESİDİR'

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, mübarek gün ve gecelerin en kıymetlisinin Kadir Gecesi olduğunu söyledi.

Kadir Gecesi'ne Kur'an-ı Kerim'de değinildiği ve bu isimle bir surenin de olduğunu anımsatan Bozkurt, Kadir Gecesi'nin Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlarla buluştuğu gece olduğunu belirtti.

Müslümanların ve insanlığın kaderini değiştiren Kur'an-ı Kerim'in ilk defa indiği gece olması dolayısıyla Kadir Gecesi'nin çok önemli olduğuna dikkati çeken Bozkurt, şunları kaydetti:

"Sahabeler, Peygamber Efendimizin ramazanın son 10 günü, son 7 günü ve 26. geceyi 27. güne bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğuna dair işaretler verdiğini rivayet etmişler. Biz de asırlardır 27. gece olarak idrak ediyoruz."



NELER YAPILMALI?

Kadir Gecesi'nde bolca tövbe ve istiğfar edilmesini tavsiye eden Bozkurt, "Ramazanın son 10 günü ibadetlerimizin yoğunluğunun daha üst seviyeye çıkması gerekiyor. Bu zaman diliminde olan Kadir Gecesi'ni bir milat kabul ederiz. Bu gece bir fırsat gecesidir." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'in indiği gecede Kur'an okunmasının önemli olduğunu dile getiren Bozkurt, "Kadir Gecesi'nde dünya telaşından, meşgalelerinden biraz daha uzak durarak, manevi eğilimlerimizi yükseltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Vejdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek olsun inşallah hayırlar getirsin ülkemizi inşallah
    Cevapla
  • Kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm İslam aleminin mübarek kadir gecesini canu gönülden tebrik ederim dua eder dua bekleriz
    Cevapla
  • OSMANLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek Kadir gecesi Tüm İslâm Âlemine ve Tüm İnsanlığa Hayırlara vesile olsun İNŞAALLAH Hayırlı Kandiller ALLAH kabul etsin
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Tik tok hakkına: Neden ABD Tik tok u yasaklıyor. Diğer sosyal medyalardan farkı ne ki?? Hem özgürlük yok mu ?? Bir de Sn editör şu reklamları haber aralarında serpiştirmeseniz ?? Haberin bütünlüğünü bozuyor. Birde insanı sinir ediyor, reklamı mümkün olduğunca pas geçmeye çalışıyoruz.
    Cevapla
  • Hisar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reklamda bu kadar tapınmak! kul hakkını yok saymak akıl işi değil.
    Cevapla
  • RizeliAli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuran ,Namaz ve dua ile..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı